❛真❜高質傢俬電器傢俱討論(7)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
我就叫左廚櫃公全部金轉晒blum,唔換的話會用大陸什牌。
其實睇你要咩款
上次行遠少少近太子嗰邊
有間賣focus款 4千中仲要係高身水龍頭
但德馬呢個價可以買貴少少 同埋又可以運埋鋅盤
介唔介意講大約幾錢? 因為我唔見有得淨賣BLUM 既五金配件, 係咪一定要搵有代理既公司整廚櫃先有?
廚櫃係呢個價,未計枱面、鋅盤、龍頭。

Thanks! 係唔係要搵專門代理既公司?
冇呀,我只係叫裝修師傅搞埋,佢個價應該算平嘅,因係大陸廠做。
之前搵中英報個價,要六萬幾,太貴,放棄。
反而我鍾意到塊野款
驚有柄果種好易撞到
同意,所以問佢係邊4件

德馬鋅盤邊隻好?唔想試石盤
其實我都係睇中subline 500U隻石盤
之前都係睇Blanco嗰啲 但好似都好貴
巴打唔諗住揀石盤?
石盤應該都係德耿訂? 我見香港D潔具舖唔多石盤
其實睇你要咩款
上次行遠少少近太子嗰邊
有間賣focus款 4千中仲要係高身水龍頭
但德馬呢個價可以買貴少少 同埋又可以運埋鋅盤
同意,所以問佢係邊4件

德馬鋅盤邊隻好?唔想試石盤
其實我都係睇中subline 500U隻石盤
之前都係睇Blanco嗰啲 但好似都好貴
巴打唔諗住揀石盤?
石盤應該都係德訂? 我見香港D潔具舖唔多石盤
我驚運過嚟爛
同埋我驚用用下自己撞爛

所以想用鋅盤

香港買石盤好似送龍頭
我見BBE買naya 6會送埋
又有特價 但佢個龍頭好似話麻麻
點解d人成日話石盤爛? 石英石唔係硬度高咩?
硬而脆,其實個人覺得SS係最好
咦巴打我記得你
原來你最後都係揀左原裝架
我都係買55吋A9G 又係揀左2K果款
其實好撚貴 但真係跌落佢唔包我真係喊出黎
舊年喺世x21買過naya 8送同牌子龍頭
跟sink顏色
個樣靚仔
但條鵝頸好短,配個盆太深,有d難用,即係洗野時隻手要伸到好長
同埋水壓唔知點解弱過其他出水位(廁所用hansgrohe無問題)
之後駁左個增壓器有d改善
其實個龍頭換左出水個咀就得唔使買增壓器
我都唔知係個嘴問題定咩
拆左佢都好似弱弱地
不過件增壓器都係幾十蚊,可以360轉
頂住檔先
過幾年如果個龍頭打柴換返hansgrohe算
都有幾個系列、未必買貴嘅
不過好用就得喇
我仲未裝得部電視,要十月頭先搞掂
呢隻EMSA 馬桶有無巴打用過

http://emsa.co.uk/product/victoria/
獨立濾水器幾大舊到?
有無巴打用過D 高質嘅大眼雞洗衣機係左開
想問下蒸焗爐、洗屎忽廁板有冇好介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞