❛真❜高質傢俬電器傢俱討論(7)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
你睇下7kg款 lor 平少少或者舊wdb020重有冇
325已經好抵啦
Thx
同樣考慮中,覺得pin genie 技術幾好,人地望住你按密碼都唔知密碼
之前有巴打講話samsung市佔高,有乜要搞都易d , 考慮中果d點睇?
買行貨有保養嘅話,同易唔易搞,好似唔大關係

但對samsung個鎖真係冇信心
Philips 有巴打話大陸app 同埋一開始係淘寶眾籌出
咁買Philips不如買小米
西門子好似無WiFi

今日問左lockly 覆得好快 佢話server係美國aws 起碼唔係大陸
諗住到時落到鋪再決定 Samsung係靚啲 不過安全性都要考慮
其實都係比較

價錢:
Samsung $4400, lockly $5100

外觀:subjective

功能:
Samsung 全面,lockly pin genie 專利

市場佔有:Samsung >Lockly

整體上Samsung 比較好,但個人認為太多人用同一款係一個壞處,所以我傾向lockly
睇住邊啦,私樓果d 保安強d 就用三星都夠 居屋公屋就睇樓下保安嚴唔嚴,村屋撚就唔好買三星啦,俾人爆硬
想問下有無巴打用緊Toto CW920?
諗住買三叔739 見你地話609有wifi
但wifi有咩實際功能?
一次性密碼可以透過WiFi 提供,例如你有家務助理上門清潔,而屋企又無人,可以比一次性密碼
其實738/739都得,不過唔可以遥距set一次性密碼,要用藍芽set定send俾佢
一個鎖最緊要係咩 係安全
佢個鎖頭似用係房多過大門
依個係我唯一concern 嘅地方
個鎖幾先進 都要lock得住隻門
公屋有鐵閘 用黎都晒氣 閒雜人又多
利申公屋仔
我都想知道。本身訂咗CW766,依家佢話11月先有貨,個sales遊說我轉920
有心爆你幾多條鎖芯都一樣爆到啦
我就信韓國技術多過呢D大陸OEM鎖
韓國人都係咁用三星
不過西門子又幾吸引, 價錢貴, 唔知值唔值呢
三星台灣個鎖體係唔一樣 係兩條pin
係香港咁仆街賣一條
韓國頂級model 香港無得賣

其實有心爆金庫都入到添 咁你裝鎖用黎裝飾㗎?裝個房門鎖得啦咁

我都想買三叔多啲 不過都要理性真清楚係咪安全先得㗎
爆鎖手機會有提示
正確
上傳你嘅數據畀佢分析
我淨係知得一條芯畀人一吓就chok到
多兩條芯唔係咁簡單chok到
爆格嘅嘢點睇都係取易不取難
望到你得一條芯同隔離屋有三條芯,正常都爆一條芯,而且爆格前嘅準備功夫都做少啲
有冇諗住配埋電廁板?
唔想用945 ,但766又同P記RJ-60唔岩型,好煩

920好似比較靚同岩Rj-60既形
想問下Lockly 幾多條心呢?
我都睇緊電子門鎖。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞