❛真❜高質傢俬電器傢俱討論(7)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
啱啱我都問咗師傅,全屋木器五金轉 Blum = $5k
係咪合理?
如我冇記錯,香港買blum鉸,每隻最平都要60,你可以自己數下。
謝巴打
新買個蒸焗爐第二次用就跳制...好彩行貨有保養叫師傅上來check...原來係因為德國運過來又裝修擺左幾個月, 背後有濕氣detect到就跳 開多幾次焗乾佢而家正常番...所以行貨都有佢既好
Multi 個出水口多d
有得簡簡multi 唔好簡vario 果隻
除左出水口多啲 仲有冇咩分別架
我仲諗住買vario算 反正都用唔到咁多種
最緊要出水夠
買完覺得好hea
得個濕9透明膠袋入住
我有個紙皮箱,可能我買左40個
但佢算平,無計
40個,巴打除房幾大
不過我買3個4制
因為我連唔見光個d都買埋
咩tv寬頻位又買埋
門口個鐘又買埋
過路又買埋,雖然$18一個

買開有條癮,而家洗左好多錢
被巴打fake咗,hansgrohe嘅mysport浴缸水龍頭原來係中國造,都唔係德國造
有無人用過alot living d 梳化/傢俬?襟唔襟用?
有張sofa睇中
我search 過,佢似賣淘寶貨,定淘寶抄佢圖?

屎忽痕喺德馬買咗兩個龍頭返嚟試,
結論係建議巴打買rainfinity好過raindance
分別係邊?
想買blanco subline 盤,因為係檯底安裝,師傅話好難搞,一係要寄上大陸石廠裝 你地有無呢個問題?
想問下洗手盆有無邊隻好用,我淨係要細細個果d
有無話邊隻牌子好d ?

類似呢款
最主要係第三個模式唔同, raindance就係扭紋咁樣出水按摩,rainfinity就係一條弱雞水柱唔知有咩用。

但係rainfinity其中有個出水mode真心完勝,d水開出嚟已經feel到唔同, 齋講好難形容

https://youtu.be/NVQc1qk2M7A
6:55有 raindance出水示範。

btw2隻都係made in France

用緊rainfinity 白色款
我覺得白色好過銀色
個塗層唔會顯水跡
你新櫃定舊櫃先,本身有晒枱面石後手再加當然會麻煩,你枱底盤,面石修口係現場我估計會好難做得靚。買返 d 盤冚石嘅款先遮到醜。
如果全新櫃都唔肯 of coz 撚鳩你。
有無圖睇下?

alot係日本人開個間?
Macaron Stool Base 好正好好坐, 不過驚潮濕
邊有可能好難搞 九成個師傅嫌麻煩撚鳩你
Google search “Blum HK”就搵到香港代理,係觀塘。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞