❛真❜高質傢俬電器傢俱討論(7)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
原因係太貴,貴到懷疑人生
係好靚,但又真係貴到買唔落手
之前睇中左佢d韓國傢俬,心諗有無真係要貴到咁
訂造仲平過佢,所以有d保留

原來佢係黃,呢點我無特別留意
咁貴d都無咩所謂
2600w
你有無預咁大電比個爐?
個插座行4mm線先穩陣

照睇係2600三個分
佢真係貴 但我覺得唔係mic 都買得過
上過佢showroom睇 料唔係全部都靚 要識揀
但d款我覺得真心靚
佢有罷工有表態的
請問下 用20a 夠唔夠供電
遲下再去望下先
20a夠
獨立一條mcb
巴打有冇試過改番3腳插? 定係用番轉插就可以?
疫情要預約 記得唔好就咁去~~
仲有冇傢俬店推薦想買衣櫃睇左好耐都唔岩
巴打你呢張係Verdee邊間鋪睇?
我之前買機
個sales話得無得郁果隻配
不過2k你都捨得買
你部電視應該好貴
我係電視POST個邊都講過
電視買掛牆價要取決本身個機價
SONY原廠最平個隻要900幾,部電視個價錢>10K先好買,如果唔係淨係個架都去左部機既十份一,完全唔值

>10K既機買原廠架就係當買個保險,一來唔使自己掛,二來成部機touch wood瞓落黎係SONY要負責。同埋要返廠維修既時候佢地係有權要求你自行拆落黎先會收走,送返黎要自己掛返上去

2K個隻伸縮架就真係見人見智
OLED無咩可視角度問題,理論上就唔需要伸縮架既
咁如果用左Sony 原裝架
部機有壞係咪佢幫你拆落黎再維修?

咁呢個保養都買得過...

我用緊65吋機...所以自用原裝架ja..
其實都係想方便將來仲要插線用
自己買個部係A9G黎,費時真係跌左落黎,喊都冇為
Emoh d野幾靚 有見過淘寶有同款
但去過showroom 睇 又唔似係淘寶野
Btw 衣櫃我諗住連埋地台訂造
荃灣廣場 但有巴打搵到淘寶有
睇返 原來個巴打就係你
睇返 原來個巴打就係你
得唔得 同 好唔好 係兩件事
2.5mm線行2600W,計死數黎講,我都唔夠膽講話唔得
但係配合埋其他因素,例如使用習慣,日後維修等等
我就唔建議用轉插就算
你諗下,冷氣都係大約行6A,但又要4mm線,又要獨立MCB
而你個電爐行緊12A,雖然你習慣未必full power開住一個鐘,但設計上就要預埋呢樣野
所以咁貴買間屋返黎,又唔好搵命搏
我諗裝修果陣做20a/30a頭會用番4mm線掛
但唔知德國野有冇水線可以改3腳插
果個咪我囉

不過我可能照買 試完佢真係覺得舒服 但唔想淘寶😂
呃下自己 可能係淘寶抄佢款姐~~
布藝櫈成日覺得夏天坐會好熱同好難清潔
我好敗家夏天多數開冷氣
呢個有得拆洗所以我覺得都ok
Btw 師兄真係做會計?同行
夏天開冷氣唔係好正常咩, 又唔係個個都林超英
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞