(曾經賭錢輸到仆街,已戒甩)你問我答

968 回覆
59 Like 2 Dislike
我21輸左3x萬 最慘嗰時發夢都夢到自己輸 曾經6百贏8萬 依家好後悔 但係有波都係照賭 可以點搞

你咁既情況都未係好有決心戒賭
暫時黎講都係建議你先凍結戶口
雖然你都有機會忍唔住去投注站
但拎現金同係app㩒數字係兩回事
加油

小弟係外國讀書 賭輸d學費都唔識死 覺得自己好敗家 同時又想追 唉 好想屌爆自己 好多人鬧過我 最後都係去賭

輸左學費 後來點?
你宜家既心態係點? 要追返晒所有?

後來好仆街咁同屋企人講係俾人𠱓 其實媽估到 但係俾咗個落台階我 跟住就冇咗件事 我宜家係又想賭又唔敢賭大 但就小小咁一直輸 唉屌

想了解原因 係咪因為係外國寂寞?
你咩渠道買?bet 36x?
我廿頭豬左280k
都係賭到銀行長期得返幾蚊
仲係想試下贏番返黎
我幾年冇買過衫褲鞋比自己 因為覺得我連衫褲鞋都買唔起 食個飯賭下波馬就冇哂錢

我都曾經有咁既生活。
連飯都唔食都要拎錢去搏
自己諗下點樣可以成為一個真正男人

呢樣真
買對鞋1k唔捨得
賭就4 5k就好少事
[quote]同路人 26歲仔 輸緊20個
岩岩踏上介賭路
再賭覺得自己人生無希望

啱啱踏上
小心,好易復發。
最好搵人幫手管財政

係 成日都好想賭
試緊比多d興趣自己 分散自己
差緊銀行成20個
分緊一年還 還到仆街[/quote

cut左戶口未
20個分一年還都幾吃力
巴打每月搵幾錢

自己都唔細 想快d還清有返正常生活
揾30k左右
之前一岀糧就賭 輸左就問銀行還黎追數
覺得自己還都搞得掂 就係咁岀事

個個都經歷過呢個階段
只以為自己搞得掂
結果越來越衰

btw 26歲搵30k

巴打返緊咩工?
而家搵幾多

政府普通文職。14K, 勿起底

巴打做ACO? 如果係既都好好 還哂錢過安穩生活

係。所以都算安穩
希望兩年內搞掂 先再儲錢識女朋友
想知係點輸波?
買上下盤?定係過關?

有無輸谷?

過關買盤多
咩係輸谷?

越輸越加注

一定有。
通常都係輸到無晒理智鳩買
既然賭係阻止唔到,不如改變下自己心態,盡量賭得抵d.... 我唔知自己算唔算鐘意賭,但係明知自己運氣好差,都好鐘意同個天鬥。

Love the game, not the bet。
對於輸過大錢既巴打黎講,係落注個陣會唔會因為想追而不知不覺買重注? 如果風險同回報有分大細既話,有乜理由注碼都無分大細?係咪玩開1萬注既話,就永遠唔會落200注?如果你本金得2萬,落1萬蚊注係咪太高風險?輸唔緊要,但係本金無左就連追既機會都無....
呢d問題我成日都問自己,好多野我都控制唔到一切都係機率,唯有我可以控制既只有注碼,我覺得有野可以俾我完全控制,我就有贏面....

20萬呢個數多定少視乎你點睇,一兩年時間緊係多,但係整個人生黎講,又唔算多....focus係呢個數,而忘記左自己時間其實都好值錢..... 我認為200萬係可以追到,不過係需要耐性同紀律.....

我運氣比較差,賭波馬贏面較低,我已經俾馬會食左,賭極都係打個和,1千2千蚊注對於自己本金算係大數,去到最多d注賭落去,一個run輸落去好難同馬會鬥長命。

依家我都你借盡私人貸款去炒股, 贏面更加大。so far要贏大錢都係靠股市多
想知係點輸波?
買上下盤?定係過關?

有無輸谷?

過關買盤多
咩係輸谷?

金撈詹既格言好有用,記係心入面...
[quote]同路人 26歲仔 輸緊20個
岩岩踏上介賭路
再賭覺得自己人生無希望

啱啱踏上
小心,好易復發。
最好搵人幫手管財政

係 成日都好想賭
試緊比多d興趣自己 分散自己
差緊銀行成20個
分緊一年還 還到仆街[/quote

cut左戶口未
20個分一年還都幾吃力
巴打每月搵幾錢

自己都唔細 想快d還清有返正常生活
揾30k左右
之前一岀糧就賭 輸左就問銀行還黎追數
覺得自己還都搞得掂 就係咁岀事

個個都經歷過呢個階段
只以為自己搞得掂
結果越來越衰

btw 26歲搵30k

巴打返緊咩工?
而家搵幾多

政府普通文職。14K, 勿起底

14k一年還20個

1年還20個係另一位巴打 不是我

sor記錯左
巴打有冇女?
有就生生性性唔好賭啦
無就去叫下雞戒賭癮

無女
打飛機經濟D
我廿頭豬左280k
都係賭到銀行長期得返幾蚊
仲係想試下贏番返黎
我幾年冇買過衫褲鞋比自己 因為覺得我連衫褲鞋都買唔起 食個飯賭下波馬就冇哂錢

我都曾經有咁既生活。
連飯都唔食都要拎錢去搏
自己諗下點樣可以成為一個真正男人

呢樣真
買對鞋1k唔捨得
賭就4 5k就好少事

食放題二百蚊覺得貴
結果食住飯盒輸幾皮
我21輸左3x萬 最慘嗰時發夢都夢到自己輸 曾經6百贏8萬 依家好後悔 但係有波都係照賭 可以點搞

加油

小弟係外國讀書 賭輸d學費都唔識死 覺得自己好敗家 同時又想追 唉 好想屌爆自己 好多人鬧過我 最後都係去賭

輸左學費 後來點?

後來好仆街咁同屋企人講係俾人𠱓 其實媽估到 但係俾咗個落台階我 跟住就冇咗件事 我宜家係又想賭又唔敢賭大 但就小小咁一直輸 唉屌

係 係外國好悶 跟住就去賭 賭到有vip 有成就感 覺得自己有地位 跟住繼續不斷loop 依家係手痕到 就算戒去賭場 都要賭ball 最on鳩係搞到女朋友已經幫我頂咗五皮野 我其實都唔求有人幫到我 我呢d敗家仔 冇撚用 但係有一樣嘢奇怪就係我翻到香港又完全唔會賭 所以我都唔知自己搞乜柒
既然賭係阻止唔到,不如改變下自己心態,盡量賭得抵d.... 我唔知自己算唔算鐘意賭,但係明知自己運氣好差,都好鐘意同個天鬥。

Love the game, not the bet。
對於輸過大錢既巴打黎講,係落注個陣會唔會因為想追而不知不覺買重注? 如果風險同回報有分大細既話,有乜理由注碼都無分大細?係咪玩開1萬注既話,就永遠唔會落200注?如果你本金得2萬,落1萬蚊注係咪太高風險?輸唔緊要,但係本金無左就連追既機會都無....
呢d問題我成日都問自己,好多野我都控制唔到一切都係機率,唯有我可以控制既只有注碼,我覺得有野可以俾我完全控制,我就有贏面....

20萬呢個數多定少視乎你點睇,一兩年時間緊係多,但係整個人生黎講,又唔算多....focus係呢個數,而忘記左自己時間其實都好值錢..... 我認為200萬係可以追到,不過係需要耐性同紀律.....

我運氣比較差,賭波馬贏面較低,我已經俾馬會食左,賭極都係打個和,1千2千蚊注對於自己本金算係大數,去到最多d注賭落去,一個run輸落去好難同馬會鬥長命。

依家我都你借盡私人貸款去炒股, 贏面更加大。so far要贏大錢都係靠股市多

一句講晒。
始終都係人既心理問題
慾望真係無限
贏返先想收手。。
而家負債二千 好難玩
岩岩廿歲 已經輸左差唔多2皮

但完全無戒賭意欲

加油

輸左學費 後來點?

係 係外國好悶 跟住就去賭 賭到有vip 有成就感 覺得自己有地位 跟住繼續不斷loop 依家係手痕到 就算戒去賭場 都要賭ball 最on鳩係搞到女朋友已經幫我頂咗五皮野 我其實都唔求有人幫到我 我呢d敗家仔 冇撚用 但係有一樣嘢奇怪就係我翻到香港又完全唔會賭 所以我都唔知自己搞乜柒

如果你返到香港無賭癮
證明源頭來自於你係外國既寂寞
但我無留學經驗
比唔到實際建議你
會唔會諗下點樣自己係錢方面做管制?

但完全無戒賭意欲

睇怕你條路仲有好漫長 過來人想同你講 真係要收手
我輸過大錢...18歲左右股同牛熊計埋有5萬。
個陣我同自己講,人生流流長呢條數實追得番,但係後生呢段時間唔珍惜,無左就無左,停左3年就征戰,靠兩隻股追番條數

但完全無戒賭意欲

係要經歷好多痛苦時刻先會有戒賭決心
如果你想避免惡化,cut戶口啦

加油

輸左學費 後來點?

如果你返到香港無賭癮
但我無留學經驗
比唔到實際建議你

依家我d零用係俾我女友管 但係我係外國真係唔食飯都要賭 其實有人可以同我分享又會覆我已經好開心 多謝巴打
贏返先想收手。。
而家負債二千 好難玩

永遠無贏返。
因為贏都唔會收手
只會想贏更多
結果又輸返
無限輪迴
贏返先想收手。。
而家負債二千 好難玩

永遠無贏返。
因為贏都唔會收手
只會想贏更多
結果又輸返
無限輪迴

agger 賭仔心態

但完全無戒賭意欲

每次都會諗 比我中到一次過關就好 然後每次都差少少就輸到咁

如果減輕投注額會唔會有d用
喺呢個post其實睇到香港人其實真係好多都好有錢
個個廿歲出頭讀緊書都可以輸幾十萬
我早幾年讀緊書,根本唔可能搵到咁多錢賭 輸左屋企人幫手還只存在於幻想之中
20歲 輸左差唔多5萬 想追返一萬就收手
我輸過大錢...18歲左右股同牛熊計埋有5萬。
個陣我同自己講,人生流流長呢條數實追得番,但係後生呢段時間唔珍惜,無左就無左,停左3年就征戰,靠兩隻股追番條數

啱呀,18歲,如果五皮野可以令你人生有所得著,其實好抵。
不過小心股市啦,股市先係全世界最大既賭場。
利申 無玩過股票

但完全無戒賭意欲

每次都會諗 比我中到一次過關就好 然後每次都差少少就輸到咁

如果減輕投注額會唔會有d用

就係呢種心態 以少博大 跟住就會誤入歧途 我就係打輪盤起家 因為輪盤賠率高 後來越賭越大 去賭百家樂 每注都要賭大先贏大 之後就會賴野架喇兄弟

加油

輸左學費 後來點?

如果你返到香港無賭癮
但我無留學經驗
比唔到實際建議你

依家我d零用係俾我女友管 但係我係外國真係唔食飯都要賭 其實有人可以同我分享又會覆我已經好開心 多謝巴打

睇黎你係外國存在感好低 而且都讀得唔開心。
仲有幾耐畢業?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞