(曾經賭錢輸到仆街,已戒甩)你問我答

968 回覆
59 Like 2 Dislike
剛24
買波輸到仆街
大概100k 而家淨70k
試過買兩皮野落法甲即場入球1.5/2細 1.57賠(摩哥對馬賽)
諗住法甲開細波多
當時1:0
70分鐘買 83分鐘2:0
補3分鐘 93分鐘十幾秒摩哥hea 守
比人入返粒
之後就冇再賭到咁痴線

上年尾跑馬 國際賽預賽 中左條冷q 買200收18000
之後又係六七場歐霸波輸返晒
Keep住每個月捐2k比狗會 玩哂就算 當娛樂

都係果句
能力許可而又keep到既話
2k係可以
但寧願你唔好贏大錢

2k冇所謂 有收入當娛樂下 賭馬仲可以以小博大
25 人生已玩完
18開始玩到而家輸左成百個
介唔到 賭癮大
玩撚完 發洩完
比會買料想豬都難
點睇方家柏成日冇影跟住最後一場上黎殺哂啲飛

同個舊助手一樣 搵食馬房

所以我係好鍾意賭,只係我需要公平咁賭....

鐘意賭既心態其實已經係錯,久而久之總會出事,睇下衰邊樣

我唔係咁睇,做野咁耐發覺敢博敢賭既人先做到大事,唔take risk就唔會有回報。 賭唔係問題,賭輸都係平常事,最大問題係賭輸之後無冷靜落黎調整自己心態同策略

對於我黎講
賭係指100%靠運
搏係涉及個人分析加運氣

所以我覺得有分別

Qe之後,arbitrary定gambling 已經無分別啦。government takes all, 政策已經改變晒玩法,特別係港股.... 好似恆大咁, 成個國家資本幫手打莊去夾外資,痴撚線....

賭波都可以睇好多野,有得分析,有得睇盤
算係博都算係賭?

咁唔同既,期指牛熊你見中間唔對路你仲可以走,輸少當贏,但買完波,你見勢色唔對你係冇得走,我覺得投機同賭博最大既分別係依到...

買角球識買就多數有得走
岩岩廿歲 已經輸左差唔多2皮

但完全無戒賭意欲

睇怕你條路仲有好漫長 過來人想同你講 真係要收手

每次都會諗 比我中到一次過關就好 然後每次都差少少就輸到咁

如果減輕投注額會唔會有d用

就係呢種心態 以少博大 跟住就會誤入歧途 我就係打輪盤起家 因為輪盤賠率高 後來越賭越大 去賭百家樂 每注都要賭大先贏大 之後就會賴野架喇兄弟

我都唔敢接觸太多樣 驚自己真係收唔到手
但自己又鍾意睇波 一睇波就會落注

我明白果種緊張嘅感覺係好爽 但係真係賭得唔好諗贏 如果等開飯千萬唔好靠賭 我試過咁樣搞到自己食麵包食一個月

當你身邊既屋企人,朋友知你有賭既習慣,你係人地心目中已經扣左分,每逢有咩事周轉不靈借錢第一句彈黎又輸哂拉,賭咩呀低撚死,其實有時係因為果個月還完錢真係手緊先借,得返黎一句唔借,因為以為你拎去賭

試過朋友知我賭 但因為考試無做pt唔夠生活費 照樣二話不說幫我。
有無賭 真唔真誠 係有樣睇。一個眼神已能夠反映
你認唔認同命裡有時終需有?
成世唔買六合彩買一次就中咁
定還是認為識得賭/有貼士一樣可以致富?

宜家認同。
老套講句,係要經歷咁多事,先會懂得珍惜。
而且年輕時受教訓,對未來抗壓能力會更高
一命二運三風水
我就覺得如果大家真係想靠賭發達
搵個算命佬算一算先
睇下有無橫財命
我就早兩年係廟街比人算過30歲前咪玩賭
一玩賭就自然停唔到著左魔咁
再者一定會比你贏一d錢跟手就長輸
果陣聽完以為9up
點知真係中哂
呢兩年輸左十幾萬⋯

個個都唔信“輸錢皆因贏錢起”
以為係其他人廢柴先會中招
結果最後自己都係咁
咪撚再賭錢啦

我輸左一萬左右

仲有冇賭
發夢唔夠秤嗰陣去咗澳門賭場
由五百上到二萬幾 個心一直都想去多次

去過一次就贏二萬幾?
去囉,不過會嘔返比何生啫
19歲豬波豬緊幾k
成日諗住追

繼續追,追多幾年到你開我呢個post
好想贏40k去旅行

結果輸到長洲都唔想去
一開始賭嗰陣 唔識控注碼 命中高但都輸錢
下下大注去 依家心理好咗好多 贏輸都唔會太大起伏 唔會為賭而賭 心態決定境界 依家長期正數

同埋 賭錢除咗運氣同心理 技術都好重要 自己鑽研下點樣破解 好似賭波咁 唔使講啦 識睇盤已經唔同層次 再加經驗 識破誘盤反盤 唔好衝動 唔好拗頸鳩買 已經慳返唔少彈藥

賭錢 賭場基本食硬你 唯一有得贏嘅一定係poker, 賭場抽好少水 你同賭客對賭 而且重技術 控制範圍大過賭埋d on9百家樂多多聲,想贏錢就一定要交下學費,上pokerstars贏下輸下,睇youtube睇下人哋點打,睇書睇教學片/網,會學到好多嘢,有返兩三年經驗先好落場,我都係打咗4年online先敢落賭場實戰

股票 唔知算賭定投資,但都係生財工具/衍生工具一種,冇研究,我個人認為涉獵到一兩樣專攻就夠,唔需要開咁多範,好似睇馬咁我冇仔細研究,亦都唔會賭,得閒睇下live同d fd打下牙骹都好有趣味

總之一句講晒,一係唔好賭,要賭一係就輸極有限錢,一係就好好鑽研點樣破解,我自己就專心波同poker, 到依家都叫有5年經驗,都係交住學費咁先叫走到上嚟,依家當然仲有排學,但唔好諗住靠賭搵食,當贏下使用/抵下開支嘅心態就好,咩想賭到買樓/還債嗰d, 已經心態錯晒,注定收皮

始終覺得賭 根本就無得分析
當你買乜贏乜 唔分析都贏
當你黑仔 你用幾粒鐘度場波都死
都係睇臨場
嫖賭飲蕩吹,最衰就係爛賭,因為真係會累死埋身邊既人。 輸錢皆因贏錢起真係冇錯,呢兩個月我都輸左千幾蚊落狗會賭波到都已經戒賭。得閒等六合彩個pool大d買下六合彩算
漏咗,賭咩都要計數,切忌迷信運氣,科學一定幫到你,只睇表面係好易收皮,一定要諗清諗楚,自問冇腦嘅,唔中意諗嘢嘅,真係唔好賭

事實上極少人會完全唔比心理受影響
尤其對於波馬呢類 因為情緒起伏太大
一場波 起伏可能幾次
比人絕殺之後心急追數既心態好難避免
Keep住每個月捐2k比狗會 玩哂就算 當娛樂

都係果句
能力許可而又keep到既話
2k係可以
但寧願你唔好贏大錢

2k冇所謂 有收入當娛樂下 賭馬仲可以以小博大

成功以小博大係每個病態賭徒必備條件
所以 我寧願大家都唔好贏大錢
25 人生已玩完
18開始玩到而家輸左成百個
介唔到 賭癮大
玩撚完 發洩完

巴打返咩工?
男人25歲先剛開始黃金期
完乜撚
咁諗既話就真係好快完
比會買料想豬都難

唔阻你發達
嫖賭飲蕩吹,最衰就係爛賭,因為真係會累死埋身邊既人。 輸錢皆因贏錢起真係冇錯,呢兩個月我都輸左千幾蚊落狗會賭波到都已經戒賭。得閒等六合彩個pool大d買下六合彩算

好彩以前剩係中賭,其餘四樣無中
至於邊樣傷害大D, 就視乎對咩人。
試過問女性朋友,寧願條仔賭都唔嫖
輸錢皆因贏錢起真係講得岩

之前就係試過一次贏2皮 搞到而家倒輸

我決定而家每個月入500閒錢玩下算 希望成功
曾經21歲 輪24萬
用2年還 仲要暪住屋企人
輸錢皆因贏錢起真係講得岩

之前就係試過一次贏2皮 搞到而家倒輸

我決定而家每個月入500閒錢玩下算 希望成功

500夠玩幾耐先?
如果第一日就輸晒係咪真係忍到廿九日?
曾經21歲 輪24萬
用2年還 仲要暪住屋企人

如果靠自己乖乖地捱到兩年還
巴打你都好厲害
唔易捱到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞