(曾經賭錢輸到仆街,已戒甩)你問我答

968 回覆
59 Like 2 Dislike
28歲 計埋賭場 5年應該輸左40幾萬
諗諗下再賭咩都無 拎黎玩好過 已戒

啱,拎黎玩好洗好用

好多賭徒 買對鞋幾百蚊度住度住 買一注都幾千

啱,拎黎玩好洗好用

凍結左ac 宜家經過馬會都睇唔起入馬會班友仔
特別d後生仔

啱,拎黎玩好洗好用

特別d後生仔

師兄咁多年輸幾多

啱,拎黎玩好洗好用

D錢係馬會戶口只係數字
好似打機咁

啱,拎黎玩好洗好用

特別d後生仔

咁又唔洗睇唔起既
反而有一種望住以前自己既感覺

啱,拎黎玩好洗好用

特別d後生仔

師兄咁多年輸幾多

輸60-70k 今年final year琴日last day
再同馬會講bye9bye
玩左三年 唔想再忽賭拖累我生活
輸得唔多但癮好大 可以聽日考final但唔溫書賭波
賭通頂再第二日裸考咁

啱,拎黎玩好洗好用

特別d後生仔

師兄咁多年輸幾多

輸60-70k 今年final year琴日last day
賭通頂再第二日裸考咁

後生黎講算多 拎70k溝女仲爽
而家戒 唔算遲

啱,拎黎玩好洗好用

特別d後生仔

師兄咁多年輸幾多

賭通頂再第二日裸考咁

我以前mid term, final都係賭通宵
一路溫一路睇實比分網
諗起就辛苦

啱,拎黎玩好洗好用

特別d後生仔

師兄咁多年輸幾多

賭通頂再第二日裸考咁

一路溫一路睇實比分網
諗起就辛苦

宜家諗番自己都有d白痴
因為果陣真係病態賭徒

啱,拎黎玩好洗好用

特別d後生仔

師兄咁多年輸幾多

賭通頂再第二日裸考咁

一路溫一路睇實比分網
諗起就辛苦

宜家諗番自己都有d白痴
因為果陣真係病態賭徒

cut左ac未?
一開始賭嗰陣 唔識控注碼 命中高但都輸錢
下下大注去 依家心理好咗好多 贏輸都唔會太大起伏 唔會為賭而賭 心態決定境界 依家長期正數

同埋 賭錢除咗運氣同心理 技術都好重要 自己鑽研下點樣破解 好似賭波咁 唔使講啦 識睇盤已經唔同層次 再加經驗 識破誘盤反盤 唔好衝動 唔好拗頸鳩買 已經慳返唔少彈藥

賭錢 賭場基本食硬你 唯一有得贏嘅一定係poker, 賭場抽好少水 你同賭客對賭 而且重技術 控制範圍大過賭埋d on9百家樂多多聲,想贏錢就一定要交下學費,上pokerstars贏下輸下,睇youtube睇下人哋點打,睇書睇教學片/網,會學到好多嘢,有返兩三年經驗先好落場,我都係打咗4年online先敢落賭場實戰

股票 唔知算賭定投資,但都係生財工具/衍生工具一種,冇研究,我個人認為涉獵到一兩樣專攻就夠,唔需要開咁多範,好似睇馬咁我冇仔細研究,亦都唔會賭,得閒睇下live同d fd打下牙骹都好有趣味

總之一句講晒,一係唔好賭,要賭一係就輸極有限錢,一係就好好鑽研點樣破解,我自己就專心波同poker, 到依家都叫有5年經驗,都係交住學費咁先叫走到上嚟,依家當然仲有排學,但唔好諗住靠賭搵食,當贏下使用/抵下開支嘅心態就好,咩想賭到買樓/還債嗰d, 已經心態錯晒,注定收皮

始終覺得賭 根本就無得分析
當你買乜贏乜 唔分析都贏
當你黑仔 你用幾粒鐘度場波都死
都係睇臨場

所以要賭長線

如果話賭係100%上落,係狹義咁睇
如果宏觀睇,當你10k本金,你每次賭10%, 你每次輸都淨返90%

所以點解賭咩都假,心理同bankroll control先係最重要,一發現自己亂晒,就要即刻立錢走人,過幾日調整返再死過

總之,千祈唔好衝動,唔好拗頸

btw如果一場半場可能會運氣使然,但拉長佢睇,就係統計學,正如賭場,你買一鋪大細或8+6. 係極接近50%勝率,所以以科學嚟講,純賭博反而應該一鋪過 (當然睇你為乜), 因為開咩結果你係完全冇資訊,但賭波 股票poker呢d係有資訊,所以反而應該求穩定

當然馬會抽水高,要細水長流當然盡量避免,搵朋友幫手開外圍 ac會好好多,但讓球只抽4%. 係唯一同外圍睇齊嘅項目,所以要長玩必定買亞洲盤…至於過關…極不建議,on9仔先會沉迷過關,認真要穩定贏錢 兩關真係最最最盡

中意過關嘅傻仔永遠記住贏嗰陣刀仔鋸大樹嘅感覺,但永遠係流水式咁輸,錢係悄悄地流走,當然用極低比例注碼娛樂下係冇壞嘅
漏咗,賭咩都要計數,切忌迷信運氣,科學一定幫到你,只睇表面係好易收皮,一定要諗清諗楚,自問冇腦嘅,唔中意諗嘢嘅,真係唔好賭

事實上極少人會完全唔比心理受影響
尤其對於波馬呢類 因為情緒起伏太大
一場波 起伏可能幾次
比人絕殺之後心急追數既心態好難避免

所以 好難講兩句就教到
一路走來 自己冇交過學費 都幾難覺醒
只有輸到甘 痛過仆街過 先會知訂

特別d後生仔

師兄咁多年輸幾多

賭通頂再第二日裸考咁

一路溫一路睇實比分網
諗起就辛苦

宜家諗番自己都有d白痴
因為果陣真係病態賭徒

cut左ac未?

Cut 左 填凍結3年
宜家連足球都唔鐘意睇
一開始賭嗰陣 唔識控注碼 命中高但都輸錢
下下大注去 依家心理好咗好多 贏輸都唔會太大起伏 唔會為賭而賭 心態決定境界 依家長期正數

同埋 賭錢除咗運氣同心理 技術都好重要 自己鑽研下點樣破解 好似賭波咁 唔使講啦 識睇盤已經唔同層次 再加經驗 識破誘盤反盤 唔好衝動 唔好拗頸鳩買 已經慳返唔少彈藥

賭錢 賭場基本食硬你 唯一有得贏嘅一定係poker, 賭場抽好少水 你同賭客對賭 而且重技術 控制範圍大過賭埋d on9百家樂多多聲,想贏錢就一定要交下學費,上pokerstars贏下輸下,睇youtube睇下人哋點打,睇書睇教學片/網,會學到好多嘢,有返兩三年經驗先好落場,我都係打咗4年online先敢落賭場實戰

股票 唔知算賭定投資,但都係生財工具/衍生工具一種,冇研究,我個人認為涉獵到一兩樣專攻就夠,唔需要開咁多範,好似睇馬咁我冇仔細研究,亦都唔會賭,得閒睇下live同d fd打下牙骹都好有趣味

總之一句講晒,一係唔好賭,要賭一係就輸極有限錢,一係就好好鑽研點樣破解,我自己就專心波同poker, 到依家都叫有5年經驗,都係交住學費咁先叫走到上嚟,依家當然仲有排學,但唔好諗住靠賭搵食,當贏下使用/抵下開支嘅心態就好,咩想賭到買樓/還債嗰d, 已經心態錯晒,注定收皮

始終覺得賭 根本就無得分析
當你買乜贏乜 唔分析都贏
當你黑仔 你用幾粒鐘度場波都死
都係睇臨場

所以要賭長線

如果話賭係100%上落,係狹義咁睇
如果宏觀睇,當你10k本金,你每次賭10%, 你每次輸都淨返90%

所以點解賭咩都假,心理同bankroll control先係最重要,一發現自己亂晒,就要即刻立錢走人,過幾日調整返再死過

總之,千祈唔好衝動,唔好拗頸

btw如果一場半場可能會運氣使然,但拉長佢睇,就係統計學,正如賭場,你買一鋪大細或8+6. 係極接近50%勝率,所以以科學嚟講,純賭博反而應該一鋪過 (當然睇你為乜), 因為開咩結果你係完全冇資訊,但賭波 股票poker呢d係有資訊,所以反而應該求穩定

當然馬會抽水高,要細水長流當然盡量避免,搵朋友幫手開外圍 ac會好好多,但讓球只抽4%. 係唯一同外圍睇齊嘅項目,所以要長玩必定買亞洲盤…至於過關…極不建議,on9仔先會沉迷過關,認真要穩定贏錢 兩關真係最最最盡

中意過關嘅傻仔永遠記住贏嗰陣刀仔鋸大樹嘅感覺,但永遠係流水式咁輸,錢係悄悄地流走,當然用極低比例注碼娛樂下係冇壞嘅

最後一段極同意

特別d後生仔

師兄咁多年輸幾多

賭通頂再第二日裸考咁

一路溫一路睇實比分網
諗起就辛苦

宜家諗番自己都有d白痴
因為果陣真係病態賭徒

cut左ac未?

Cut 左 填凍結3年
宜家連足球都唔鐘意睇

我都係。
未賭之前好鐘意睇波
戒賭之後波都無乜興趣睇

師兄咁多年輸幾多

賭通頂再第二日裸考咁

一路溫一路睇實比分網
諗起就辛苦

宜家諗番自己都有d白痴
因為果陣真係病態賭徒

cut左ac未?

Cut 左 填凍結3年
宜家連足球都唔鐘意睇

我都係。
未賭之前好鐘意睇波
戒賭之後波都無乜興趣睇

根本就係專業演員咁

特別d後生仔

師兄咁多年輸幾多

賭通頂再第二日裸考咁

一路溫一路睇實比分網
諗起就辛苦

宜家諗番自己都有d白痴
因為果陣真係病態賭徒

cut左ac未?

Cut 左 填凍結3年
宜家連足球都唔鐘意睇

我都係。
未賭之前好鐘意睇波
戒賭之後波都無乜興趣睇

賭波睇英超
戒賭睇港超
入左100k 翻身!
其實贏翻黎既錢本身就唔係你自己既,點解要追?
入左100k 翻身!

入左100k 翻身!

師兄 你錯post
其實贏翻黎既錢本身就唔係你自己既,點解要追?

贏過=擁有過
想去返果個高位
入左100k 翻身!

師兄 你錯post

好正路,唔通由佢輸唔追返咩
我當年都係係咁入錢搏翻身
直到有一日做到正數先戒波馬
係期期六合彩都會買戒唔到
同有贈品送個時買十蚊攞佢個贈品
入左100k 翻身!

師兄 你錯post

好正路,唔通由佢輸唔追返咩
我當年都係係咁入錢搏翻身
直到有一日做到正數先戒波馬
係期期六合彩都會買戒唔到
同有贈品送個時買十蚊攞佢個贈品

追唔翻咁點
21歲 輸緊40個 搞不撚掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞