(曾經賭錢輸到仆街,已戒甩)你問我答

968 回覆
59 Like 2 Dislike
介賭啦咁多位巴打
狗會點都係食住我地 最後都係輸返比佢
依家未輸仲正數緊 唔代表永恆
除非你好彩正左 之後唔再賭
但又有幾多人做到

諗下上個賽馬日 雷神突然唔跑 早2場退出
騎師王又無得退 身邊d fd買左又狗會食曬
唔公平到咁都得
介賭啦咁多位巴打
但又有幾多人做到

唔公平到咁都得

巴打無賭?
樓豬唔問唔答
又忍唔住
好想喊 唉 對自己的好失望

I know that feel
巴打咩情況

唉 明明已經冇賭一排
一賭就失理智 入錢嗰陣同自己講要點點點 慢慢玩
之後就一野輸哂 輸哂都唔係問題 竟然仲想入錢追 就快成份糧無哂
又忍唔住

巴打咩情況

唉 明明已經冇賭一排
之後就一野輸哂 輸哂都唔係問題 竟然仲想入錢追 就快成份糧無哂

巴打幾歲做緊咩
好想係呢個post搵到人集氣一齊戒
樓豬仲有無心得分享

你宜家咩情況?
講清楚少少自己背景

黎緊grad
應該豬左接近200k
係我自己呢幾年做pt

如果只係輸pt辛苦賺返黎既錢
無欠債
要重新出發都唔難既
尤其準備grad
將來工作穩定 作息定時
賭癮自然減淡

初頭樓主點減癮

其實都幾順其自然
首先搵屋企人睇財政,無錢係身邊自然無咁身痕;
其次咁啱搵到office工,朝九晚六,所以生活規律法,慢慢都無興趣捱夜賭波,晚晚十二點頂唔順就訓教
樓主點清d數
我有個fd借財仔四十幾厘息一年借左十幾萬
可以點幫佢
除左我借比佢之外

邊間?
佢做緊野定讀書?

邦民
做緊野

唯有等佢順供半年至一年。
整返靚環聯信貸紀錄
半年後試下搵銀行做結餘轉戶
由初初出黎做野開始賭波,由$10注6串1
到近年越賭越大,感覺去到失控

係咪完全戒哂啦巴打

未,睇到呢個Post 再諗返
好多野已經失去左,返唔到轉頭

但經過呢件事
人一定會成長
以前可能你會好好勝 自以為事
宜家個人會唔會踏實左?
22歲豬左五十多萬,而家諗起賭都想嘔

用咩方法還?用左幾耐時間還?

興幸唔洗還,係屋企人留比自己發揮 而家等於要從頭黎過,諗翻都覺得自己好仆街

但其實有得從頭黎過都好呀

家境清貧,本人亦無學歷,無左果筆錢 已經可以話係輸曬

如果呢筆錢令你對人生有新領悟
起碼你有所得益
總好過你以後有幾百萬身家先輸撚晒
又忍唔住

戒賭期間復賭係好撚平常
唔好比藉口自己
你今次忍到一星期
下次忍兩星期
其實已經係進步
慢慢黎
我自己失敗過起碼八次
介賭啦咁多位巴打
但又有幾多人做到

唔公平到咁都得

1.4倍馬王都戰死沙場(睇新聞先知)
根本無得估
又忍唔住

巴打咩情況

唉 明明已經冇賭一排

輸晒入錢追係每人都會有既心理
自以為可以追到
其實只係追倒
倒錢落海個倒
又忍唔住

巴打咩情況

唉 明明已經冇賭一排

巴打幾歲做緊咩

25 普通文員仔 搵萬令蚊
大學畢業出黎兩年仲係萬令蚊都儲唔到 對比起自己d朋友就好後悔 有閒錢就拎去賭 諗番真係好撚on9
又忍唔住

巴打咩情況

唉 明明已經冇賭一排

巴打幾歲做緊咩

大學畢業出黎兩年仲係萬令蚊都儲唔到 對比起自己d朋友就好後悔 有閒錢就拎去賭 諗番真係好撚on9

師兄,如果你只係月月清冇差街數既就盡快脫離苦海。
又忍唔住

巴打咩情況

唉 明明已經冇賭一排

巴打幾歲做緊咩

試下去銀行搵D儲錢plan
逼自己每個月草錢 出糧日自動轉帳扣錢
又忍唔住

巴打咩情況

唉 明明已經冇賭一排

巴打幾歲做緊咩

我都明我都知道唔可以再咁落去如果唔係好快就會仆街
但我相信大家都明唔係話忍就忍到 我已經好盡力 thx師兄
是咪弱智
又忍唔住

巴打咩情況

唉 明明已經冇賭一排

巴打幾歲做緊咩

一齊戒

巴打咩情況

唉 明明已經冇賭一排

巴打幾歲做緊咩

一齊戒

我就準備u grad
好想重新開始
一賭你就明變幻原是永恒

再on9都可以發生
一賭你就明變幻原是永恒

再on9都可以發生

我自己賭左10年有多, 輸左幾多都唔想再提, 總括咁多年經驗, 好老土講句, 呢個世界根本乜都講運, 有運既, 你買大波, 10幾分鐘唔夠就收錢, 無運既, 全場狂攻都可以0-0收場, 我有運個時, 可連勝幾10場, 冇運既無論你買熱門冷門都狂輸, 一場都唔比你, 個種對命運既絕望係好恐怖。
一賭你就明變幻原是永恒

再on9都可以發生

我自己賭左10年有多, 輸左幾多都唔想再提, 總括咁多年經驗, 好老土講句, 呢個世界根本乜都講運, 有運既, 你買大波, 10幾分鐘唔夠就收錢, 無運既, 全場狂攻都可以0-0收場, 我有運個時, 可連勝幾10場, 冇運既無論你買熱門冷門都狂輸, 一場都唔比你, 個種對命運既絕望係好恐怖。

戒左未
仲未破戒
仲未破戒

犀利~加油CHING~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞