(曾經賭錢輸到仆街,已戒甩)你問我答

968 回覆
59 Like 2 Dislike
樓主點清d數
我有個fd借財仔四十幾厘息一年借左十幾萬
可以點幫佢
除左我借比佢之外

邊間?
佢做緊野定讀書?
我個名 都係拎閒錢玩 玩馬正數緊馬會

keep左幾耐?

三年啦 由大學玩到做野有經濟能力 做野反而覺得仲輕鬆左買得仲冷左

每場都係30-100 買冷q 而家就玩下過關

但唔會場場玩 只會揀兩三場熱門唔穩覺得會爆既場合 中一次就夠玩好多次

咁既心態都ok既
樓豬仲有無心得分享

你宜家咩情況?
講清楚少少自己背景

黎緊grad
應該豬左接近200k
係我自己呢幾年做pt

如果只係輸pt辛苦賺返黎既錢
無欠債
要重新出發都唔難既
尤其準備grad
將來工作穩定 作息定時
賭癮自然減淡

初頭樓主點減癮
已戒 賭左5年 平均豬$5000一個月
賭場豬最多200K 波馬100K
琴日取消左馬會戶口
而家每月儲一萬同洗少的錢
已戒 賭左5年 平均豬$5000一個月
賭場豬最多200K 波馬100K
琴日取消左馬會戶口
而家每月儲一萬同洗少的錢

巴打幾歲
贏錢係靠運
戎賭係靠自己
贏錢係靠運
戎賭係靠自己

巴打係無賭過定戒左
樓主點清d數
我有個fd借財仔四十幾厘息一年借左十幾萬
可以點幫佢
除左我借比佢之外

邊間?
佢做緊野定讀書?

邦民
做緊野
呢度有冇贏好多冇輸返出去既勵志故事
呢度有冇贏好多冇輸返出去既勵志故事

想g too
一輸錢就想追返條數,愈輸愈失去理性

而家都想戒賭,但身邊太多賭徒啦,好易受佢地影響到,戒幾次都唔得
差屋企70k 卡數40k 朋友20k
賭左四五年 但九成輸ge錢係呢兩年開始返工後輸ge
今年23 做左兩年野仲係一蚊都儲唔到
其實唔算係好鐘意賭 覺得賭波好鳩 以大博小 賭馬都還好 兩舊水買條q收過兩皮
輸ge錢有九成係賭波
但最慘係自己未賭錢前個嗜好已經係睇波睇馬(講緊我去旅行都要去當地球場馬場朝聖)
好難避免接觸有關資訊
同埋冇女又係問題
有女個陣真係賭少好多 什至冇性趣賭
同埋要戒賭 最緊要要有認命心態 唔好覺得自己有能力/一定要贏返馬會先心息 咁就好好多
我個名 都係拎閒錢玩 玩馬正數緊馬會

keep左幾耐?

三年啦 由大學玩到做野有經濟能力 做野反而覺得仲輕鬆左買得仲冷左

每場都係30-100 買冷q 而家就玩下過關

但唔會場場玩 只會揀兩三場熱門唔穩覺得會爆既場合 中一次就夠玩好多次

呢個係我還清數後最想學ge方法
慢慢度下馬考下眼光 中一場都夠玩四五十場
如果唔係為追數 真係唔會賭波
輸一場已經可能要用兩場追
由初初出黎做野開始賭波,由$10注6串1
到近年越賭越大,感覺去到失控
試過有次差d拎左女朋友屋企人幾十萬首期想all in一場定生死 ,好彩個下係馬會女朋友打黎傾傾下就走左去食飯.....咁多年諗返起都心寒
試過有次差d拎左女朋友屋企人幾十萬首期想all in一場定生死 ,好彩個下係馬會女朋友打黎傾傾下就走左去食飯.....咁多年諗返起都心寒

由初初出黎做野開始賭波,由$10注6串1
到近年越賭越大,感覺去到失控

係咪完全戒哂啦巴打

輸左真係會死
我而家諗住每次想入錢落馬會就儲起佢
儲埋一炮過去澳門賭左佢

輸左真係會死

個時贏緊幾皮野,有場好有信心買左3-4萬點知輸左,個刻個心理係最脆弱 成日諗住點解會輸想追
22歲豬左五十多萬,而家諗起賭都想嘔
好想賭啊
賭波先危險,上盤下盤,相對以為易中d,就訓身,就會奶野
馬仔就唔會
我自己就玩好少,一百幾千,最多都入一千幾百,最緊要抱住玩既心態禁就輕鬆d
有冇朋友多次或曾經叫你賭波但你會心郁郁想下注?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞