(曾經賭錢輸到仆街,已戒甩)你問我答

968 回覆
59 Like 2 Dislike
Cancel埋戶口
岩岩填左凍結form 3年
準備迎接新生活
賭既生活我受夠了 24歲 食乜買乜都慳
係賭就好比得起錢
屌佢老母死狗會 我宜家唔柒玩你啦

多謝樓主啟發左我同埋令我有勇氣咁做

渣ga

凍結有乜用 要賭既買現金卷一樣

都係果句。
用戶口 一來方便 二來錢只係數字
我自己以前去馬會買現金卷未試過多過五千
拎太多cash太著眼
但係戶口,買五皮野都只需㩒幾個制

戶口可以隨時賭 仲可以pps咁過數
好撚多輸落既錢都係用呢個方法
入2k 輸左 pps再插多兩k 再輸 再2k
一晚輸6k係好閒既事

我之前凌晨出糧就pps屌晒份糧,然後一晚被ko
心諗咁撚辛苦返一個月工,一晚就on99無晒
Cancel埋戶口
準備迎接新生活
係賭就好比得起錢

加油,真係玩左食左買左都好過輸左

幾舊水都好洗好用
Cancel埋戶口
準備迎接新生活
係賭就好比得起錢

幾舊水都好洗好用
Cancel埋戶口
準備迎接新生活
係賭就好比得起錢

幾舊水都好洗好用

眼見其他後生仔沉迷賭博
真係希望佢地自求多福
Cancel埋戶口
準備迎接新生活
係賭就好比得起錢

幾舊水都好洗好用

眼見其他後生仔沉迷賭博
真係希望佢地自求多福

就好似細個老豆老母叫我地讀書
但唔會聽
出到黎做野先後悔
Cancel埋戶口
準備迎接新生活
係賭就好比得起錢

幾舊水都好洗好用

眼見其他後生仔沉迷賭博
真係希望佢地自求多福

就好似細個老豆老母叫我地讀書
但唔會聽
出到黎做野先後悔

無錯
Cancel埋戶口
準備迎接新生活
係賭就好比得起錢

入去打工攞返D錢
賭錢真係好邪.

未做野個時除左賭波(明明睇最多係波), 賭咩都贏.
過大海輸左獲勁但都可以襟錯制連本帶利贏番番黎.

個時都覺得自己除左運都有技術, 尤其賭馬麻雀呢D.

但一出黎做野, 真係賭咩輸咩, 打麻雀對住新手都可以輸, 玩咩都係輸最多O個個.
真係輸足十年

好彩當年有個on鳩FD, 成日都想賭錢翻身, 越賭越衰, 我先警剔自己唔好學佢所以無沉過船, 而家聽到賭字都想走.

最忌以為自己有技術

係呀, D技術好多時基本只係運.
個時成日教人打麻雀, 又呢又路, 而家對住D唔睇上下家唔扣牌既人咪又係鋪鋪輸.

賭錢最差係會令人好迷信, 迷迷下就會好迷失, 所以而家好憎賭錢, 會令人好心煩.

驃叔有句講得好arm 馬場專收叻仔呀(專係收拾自以為醒過人個班)
Cancel埋戶口
準備迎接新生活
係賭就好比得起錢

入去打工攞返D錢

馬會(兼職)員工極多賭仔
賭錢真係好邪.

未做野個時除左賭波(明明睇最多係波), 賭咩都贏.
過大海輸左獲勁但都可以襟錯制連本帶利贏番番黎.

個時都覺得自己除左運都有技術, 尤其賭馬麻雀呢D.

但一出黎做野, 真係賭咩輸咩, 打麻雀對住新手都可以輸, 玩咩都係輸最多O個個.
真係輸足十年

好彩當年有個on鳩FD, 成日都想賭錢翻身, 越賭越衰, 我先警剔自己唔好學佢所以無沉過船, 而家聽到賭字都想走.

最忌以為自己有技術

係呀, D技術好多時基本只係運.
個時成日教人打麻雀, 又呢又路, 而家對住D唔睇上下家唔扣牌既人咪又係鋪鋪輸.

賭錢最差係會令人好迷信, 迷迷下就會好迷失, 所以而家好憎賭錢, 會令人好心煩.

驃叔有句講得好arm 馬場專收叻仔呀(專係收拾自以為醒過人個班)

同意。
每一個都自以為能夠控制,又或者以為識分析/睇盤。
中既時候,就覺得自己分析正確好勁;
唔中既時候,就會賴“唉屌如果唔係中柱就中啦” “唉屌隻馬有但騎師唔去馬”
由細到大自己知無賭運,所以波馬啤牌都無咩癮
但7年前學人買股票,美其名係投資,其實咪又係賭。
已經輸左嘅超過150k,坐緊脠50k
好想戒

股票唔熟
玩開仙股?

玩正股,不買仙股
以前唔識買,就算依家有學,都唔敢話識

因為早兩三年高位買左隻澳門賭股,之後兩年跌到仆街,上年升返d就止蝕左,左以輸左十幾萬

蝕左幾多%?

其實散戶買股票同賭錢冇分別
都係靠運氣多

不過我冇儲錢命
一有數字就好快變0
買股票 就算坐艇 反而儲到錢
宜家成手銀行股

好事來,唔係坐艇,你只係實施平均成本法啫,已經儲緊錢,人生流流長,只要有規律咁入,除非死人冧樓/買樓先賣股票,平均每個月入啲入啲,長遠一定有錢賺,當然未必好可觀,但一定唔似賭仔淪落天橋底咁慘先。
你仲有沒有投注ac
呢個一定要cut
cut左。
馬會有自願性凍結戶口計劃
三年內唔可以再用自己身份證開戶口
但極少人知道呢個計劃
其他想戒賭既巴打請留意

多謝相告

Google唔到

狗會好9
我之前親身去 連普通pt助理都唔知
要搵大粒野先比到份form我

http://special.hkjc.com/infomenu/ch/pdf/Self-exclusion_Application_Form_v1_Legal_clean.pdf

thx 巴打
就係呢張了
你仲有沒有投注ac
呢個一定要cut
cut左。
但極少人知道呢個計劃
其他想戒賭既巴打請留意

多謝相告

Google唔到

狗會好9

http://special.hkjc.com/infomenu/ch/pdf/Self-exclusion_Application_Form_v1_Legal_clean.pdf

thx 巴打
就係呢張了

可以直接自己填完拎去了
唔使問佢攞俾佢煩

拎比佢地
都會搞一大輸
你仲有沒有投注ac
呢個一定要cut
cut左。
但極少人知道呢個計劃
其他想戒賭既巴打請留意

多謝相告

Google唔到

狗會好9

thx 巴打
就係呢張了

可以直接自己填完拎去了
唔使問佢攞俾佢煩

拎比佢地
都會搞一大輸

搞到好似cut有線咁難
你仲有沒有投注ac
呢個一定要cut
cut左。
但極少人知道呢個計劃
其他想戒賭既巴打請留意

多謝相告

Google唔到

狗會好9

thx 巴打
就係呢張了

可以直接自己填完拎去了
唔使問佢攞俾佢煩

拎比佢地
都會搞一大輸

搞到好似cut有線咁難

展現決心
如果賭錢已經困擾到生活
真係去cut左佢 唔好諗咁多

巴打,其實我好認同你
我咪一般散仔心態囉,唔捨得止蝕,但坐左幾年個心態好難捱。
如果搵到一間好嘅公司,投資股票其實係有錢賺,但唔係咁易

若果覺得心理上做唔到止蝕,咁改為玩長線投資都好。好老實話你知,渣打我$260有貨,$60蚊又有貨,即使佢蝕到pk,回報未如理想,透過平均成本法,我至少都叫儲到錢,同埋,輸左50%,你仲有50%,總比倒晒啲錢同賭晒啲錢好。
如果賭錢已經困擾到生活
真係去cut左佢 唔好諗咁多

去到困擾生活
已經係病態
依個post好正面
輸錢皆因贏錢起真係講得岩

之前就係試過一次贏2皮 搞到而家倒輸

我決定而家每個月入500閒錢玩下算 希望成功

500夠玩幾耐先?
如果第一日就輸晒係咪真係忍到廿九日?

所以真係希望成功 我都驚自己輸完忍唔到手

但賭果一刻真係好興奮 唔知點解

ching有無試過搵人幫手戒?

無 唔敢同人分享 佢地淨係知我贏過錢好風光

通常都係咁
報喜不報憂
所以宜家聽到有Fd贏大錢
我都唔會妒忌
因為暗地裏好快會輸晒
而唔會同大家講

岩 好想勇敢咁同人分享
但又驚比人笑 比人睇唔起

巴打,我以前屋企人都係咁,
結果講出黎既時候已經好嚴重

自己都叫做同屋企人朋友戒過賭,
不如telegram傾下?
@ecrex
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞