(曾經賭錢輸到仆街,已戒甩)你問我答

968 回覆
59 Like 2 Dislike
識左啲朋友賭馬 自己又學埋
試過星期三600贏8000
4日後星期日 輸哂8000
再輸多10k 唔敢再買咁大
之後依家一個月最多入500
得閒先買一兩場

之前賭輸左20個 想轉玩股票都無咩信心
打算買下銀行股收下息算 不過依家好似隻隻都高位咁

我覺得你肯戒賭,已經係一個成就,亦顯示你有自控能力。買股票可以係投資,亦可以係賭錢。只要你正正經經,腳踏實地,有規律有計劃有自控地長線投資,唔需要(甚至係唔應該)太貼市,你一張有一定嘅成績。點解啲人成日話股市係大賭場,因為佢個心係諗住賺大錢,忘記左股票嘅原意。原意係乜? 就係只係等你成為一個股東,參與企業嘅發展而獲利,而唔係炒賣。
老師有冇教過你
小賭怡情,大賭可以變李家誠?
得閒先買一兩場

真係keep到就ok
避免買過關,一來減低風險,二來避免贏大錢
老師有冇教過你

小賭怡情,大賭輸到唔撚停
老師有冇教過你

中大教授顧鳴高半年賭馬鸁半億點睇
老師有冇教過你

教識大家
做到大學統計系教授先好賭
得閒先買一兩場

真係keep到就ok

以前係美國讀書 係賭錢輸獲金 介左賭場
讀完番香港 馬會又輸十幾k
依家心態 唔賭唔洗輸 賭幾十 贏就好 輸左唔追唔谷氣 當食左餐飯
得閒先買一兩場

真係keep到就ok

依家心態 唔賭唔洗輸 賭幾十 贏就好 輸左唔追唔谷氣 當食左餐飯

戶口買?
老師有冇教過你

教識大家

教識大家,只要你理性大於衝動,知識多於市井之徒,咁一切只係機率,運氣只係無知者嘅藉口。
得閒先買一兩場

真係keep到就ok

戶口買?

係啊 輸左又買大啲 想追 一追就輸更大
老師有冇教過你

教識大家

教識大家,只要你理性大於衝動,知識多於市井之徒,咁一切只係機率,運氣只係無知者嘅藉口。

做到既又有幾多個?
利申: 無知者
得閒先買一兩場

真係keep到就ok

戶口買?

係啊 輸左又買大啲 想追 一追就輸更大

凍結戶口啦
正想入五千追數

入波po跟大蛇
咁多頁唔想追 問過可以ignore我
幾歲開始賭?
我宜家20歲仔 上年12月開個戶口
玩左3個月輸左9k決心戒賭了
幾歲開始賭?

9k 算好
戒啦
幾歲開始賭?

9k 算好
戒啦

有一日覺得咁落去唔掂
就決定戒了
戒賭難定戒J難?
賭錢真係好邪.

未做野個時除左賭波(明明睇最多係波), 賭咩都贏.
過大海輸左獲勁但都可以襟錯制連本帶利贏番番黎.

個時都覺得自己除左運都有技術, 尤其賭馬麻雀呢D.

但一出黎做野, 真係賭咩輸咩, 打麻雀對住新手都可以輸, 玩咩都係輸最多O個個.
真係輸足十年

好彩當年有個on鳩FD, 成日都想賭錢翻身, 越賭越衰, 我先警剔自己唔好學佢所以無沉過船, 而家聽到賭字都想走.
我發現冇沉迷即原因可能係我無贏過大錢?
最多中過六萬幾覺得其實好低機率中
而家睇有時都會玩下,但都係定額細注無咩引。
其實我覺得股票市場唔玩正股仲易仆街
身邊有人搵7萬幾月薪玩到要破產

股票市場一定唔可以玩warrant同牛熊,一直玩開正股,一時手痕玩warrant,幾日就蝕10k,好彩止蝕左。你玩正股,除非你眼光超差,放埋一邊唔理佢幾年,通常都有錢賺唔會蝕。正如你九七年買樓,等左廿年都翻家鄉唔洗蝕啦。雖然回報期耐左啲,但蝕晒嘅機會亦較低,呢樣就係比賭好嘅地方。

利申:超小賭買六合彩咁,主要持有股票

Warrant 既真身係option
玩Option(期權),你可以做short自己做埋莊家
出價又唔會比輪商玩spread玩死,引伸波幅點adjust番輪價又係莊話事

Warrant係一件極唔公平既賭具
戒賭難定戒J難?

J
我仲賭緊 想戒
利申 計埋輸果d 仲贏緊90萬
正想入五千追數

入波po跟大蛇

咪搞事
幾歲開始賭?

17歲開始
點決心法?形容下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞