召集LIHKG所有單車jj (6)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
新手留名
住港島表示冇單車徑踩唔到車

好想踩單車

今日去左踩石澳山頂,勁多鬼佬勁多單車

師兄點上 柴斜嗰邊入?

上山頂先就落返黃泥涌峽道入淺水灣再沿海入 我住南區就多數黃竹坑沿海入
剛上lock ,請問大家剛剛開始時用幾多時間習慣? 同埋有無好方法練習呢?
我仆到唔敢上lock 踩馬路

已經冇用 可以用架雞車裝lock試下
想問一下巴打鵝頸嘅長度係應該點就身形? 160 高應該100mm?

頸唔係睇高度

(不負責任言論)stem長度取決於自己想點型
剛上lock ,請問大家剛剛開始時用幾多時間習慣? 同埋有無好方法練習呢?

點解無用lock ? 轉番用狗咀套?
今朝起身,對腳好似唔係屬於我咁

慢踩下排乳酸

出面落緊狗屎,睇黎今晩返屋企要踩trainer

香港都準備連落幾日,好在有青拿

香港d雨又真係大到唔係人咁品

冇青那,唯有拜神保佑明日好天
明天出車

點解無用lock ? 轉番用狗咀套?

家人一見lock鞋已經蛾
有冇屯元天既人一齊踏?
唔想毒jj踏
其實邊到都得,志在一班人一齊踏

有啊

巴打踏開邊
有冇入咩單車gp會一齊出車

留個tg一齊踩?屯門人

@Edmondog
真新手,踏得半年左右

屯元天巴打

TG: brianchong369

Tg:bigsausage
新手av20踩緊部垃圾車

TG:youaskmeiaskthetree
真究極新手
想學野
想問一下巴打鵝頸嘅長度係應該點就身形? 160 高應該100mm?

頸唔係睇高度

鵝頸愈短愈靈敏 相反愈長愈穩定同時都愈型

其實鵝頸長度係取決於你可唔可以伸展個上半身
你覺唔覺舒服
同埋頸愈長 你個人就叭得愈低 要睇下你條腰 即係core頂唔頂到 唔係幾話 條腰好容易攰
我高183 頸而家用緊110 遲d換120 比個參考你

頸唔係睇高度

100% 同意

頸唔係睇高度

100% 同意

頸唔係睇高度

你覺唔覺舒服
同埋頸愈長 你個人就叭得愈低 要睇下你條腰 即係core頂唔頂到 唔係幾話 條腰好容易攰

183用緊120mm想換130mm
不過香港長頸冇市場

頸唔係睇高度

你覺唔覺舒服

正常睇你要求Set 好坐果方面先搞車頭堆野
160有可能75mm-90mm 咁上下

頸唔係睇高度

你覺唔覺舒服

183用緊120mm想換130mm
不過香港長頸冇市場

新手買左支150 -17
鼓勵下自己要型到盡頭

頸唔係睇高度

你覺唔覺舒服

正常睇你要求Set 好坐果方面先搞車頭堆野
160有可能75mm-90mm 咁上下

呢句真
之前跟車嚟果條seatpost有setback,用90 stem都覺得長
而家0 setback seatpost,再加埋張saddle微微向下,100stem都覺得短
我176高
51size車架
用110 -17
扒到啱啱好
矮仔得168
手比較長,用緊100mm
矮仔得168

你就好啦我都想上身長d
矮仔得168

你就好啦我都想上身長d

腳短
想換165比
矮仔得168

你就好啦我都想上身長d

腳短
想換165比

165好似好少貨
矮仔得168

你就好啦我都想上身長d

腳短
想換165比

165好似好少貨

in crc we trust
矮仔得168

你就好啦我都想上身長d

腳短
想換165比

165好似好少貨

本膠現求180以上bb30脾
矮仔得168

你就好啦我都想上身長d

腳短
想換165比

165好似好少貨

將就d用adaptor啦
矮仔得168

你就好啦我都想上身長d

腳短
想換165比

165好似好少貨

無電喇巴打
矮仔得168

你就好啦我都想上身長d

腳短
想換165比

165好似好少貨

潮流興短脾
矮仔得168

你就好啦我都想上身長d

腳短
想換165比

165好似好少貨

潮流興短脾

wiggins 米9都係用170
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞