召集LIHKG所有單車jj (6)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
想問大家買左單車後有咩配件要買
諗住上某寶一次過買哂佢
e.g. 前後燈,單車袋

有無人有介紹

衫褲鞋襪頭盔 lock,lock 鞋, 碼錶, 最基本有心跳風鏡防uv, 仲有水壺camelbak
dhb 襟著但冇迪卡龍咁厚pad

好似幾貴咁

crc都有dhb,平好多

有條aeron speed都ok,係隻料好痴塵

最平都300蚊咁

迪卡農條褲個pad好薄
衫就幾好

arden搞緊7折

arden 7折有冇link
dhb 襟著但冇迪卡龍咁厚pad

好似幾貴咁

crc都有dhb,平好多

有條aeron speed都ok,係隻料好痴塵

最平都300蚊咁

迪卡農條褲個pad好薄
衫就幾好

arden搞緊7折

arden 7折有冇link

rides
諗住上某寶一次過買哂佢

有無人有介紹

衫褲鞋襪頭盔 lock,lock 鞋, 碼錶, 最基本有心跳風鏡防uv, 仲有水壺camelbak

丁丁
諗住上某寶一次過買哂佢

有無人有介紹

丁丁

track pump
頭盔網購、tb 定 香港單車店買比較好,如果想平平地,質量唔太差?
頭盔網購、tb 定 香港單車店買比較好,如果想平平地,質量唔太差?

網購,香港

網購,香港

in crc we trust
諗住上某寶一次過買哂佢

有無人有介紹

丁丁

track pump

重有反光板
不過新車會跟埋

網購,香港

你地CRC乜柒都買到
我呢到,好多嘢CRC都唔賣比我哋,例如mavic同MET

網購,香港

你地CRC乜柒都買到

點解嘅 代理問題?

網購,香港

你地CRC乜柒都買到

點解嘅 代理問題?

我見英國好多網都有賣specialized
但全部唔ship北美
有冇屯元天既人一齊踏?
唔想毒jj踏
其實邊到都得,志在一班人一齊踏

有啊

巴打踏開邊
有冇入咩單車gp會一齊出車

留個tg一齊踩?屯門人
有冇屯元天既人一齊踏?
唔想毒jj踏

有啊

巴打踏開邊

留個tg一齊踩?屯門人

@Edmondog
真新手,踏得半年左右
諗住上某寶一次過買哂佢

有無人有介紹

丁丁

track pump

Arm Warmers, Leg Warmers,後備胎, 萬用工具, 手套
,洗鏈水, Grease, 洗車水,鏈油,鎖,Chain Wear Indicator
,Mini Pump, 水壺架,Pedals,單車架, 洗單車刷, 單車保護噴霧

睇需要買。
而家係1100米,好凍
落山先

前日比jojo搞到炒
終於轆返落山,淨係落山都要十幾分鐘,條頸有d痛

其實今次踩上去,除咗係要train返之外,最主要原因係想係融雪之前影張有雪場做background嘅單車相 (今年大雪到有雪場,唔係年年會咁)

但我上一次踩山已經係舊年九月嘅事,所以今次預咗踩到嘔

呢個山係strava rank HC,最PK係佢頭3km係最斜。個garmin係咁show 8、9、10% gradient. 其實踩到3km已經有d想放棄

好彩遇到呢個叔叔,佢同我一齊踩咗2km,傾計傾足2km

佢踩venge,佢話佢唔會快我好多,因為佢係12-25
頂你, 12-25都快撚過我
佢話佢暑假去歐洲踩d bike tour,其中幾日要趴5000m 佢話佢要呢幾個月喪練
跟住我話我唔係好掂嘞叫佢去先,我已經190bpm,佢話" I'm only at 130”

終於10k, 但已經開始有老抽跡象。餘下果2km我決定hea踩嘞

又一條友過我,呢條友堅快。BTW,又係一部areo bike(bmc team machine)

終於到頂。終於影到我要影嘅嘢
好靚 有雪景睇
好靚 有雪景睇

係架,不過如果冇雪,北美d景其實幾食屎
唔似得法國果d景咁靚
有冇屯元天既人一齊踏?
唔想毒jj踏

有啊

巴打踏開邊

留個tg一齊踩?屯門人

@Edmondog
真新手,踏得半年左右

屯元天巴打
有冇屯元天既人一齊踏?
唔想毒jj踏

有啊

巴打踏開邊

留個tg一齊踩?屯門人

@Edmondog
真新手,踏得半年左右

屯元天巴打

TG: brianchong369
你哋有冇帶護目鏡㗎?
你哋有冇帶護目鏡㗎?

Sure
終於轆返落山,淨係落山都要十幾分鐘,條頸有d痛

其實今次踩上去,除咗係要train返之外,最主要原因係想係融雪之前影張有雪場做background嘅單車相 (今年大雪到有雪場,唔係年年會咁)

但我上一次踩山已經係舊年九月嘅事,所以今次預咗踩到嘔

呢個山係strava rank HC,最PK係佢頭3km係最斜。個garmin係咁show 8、9、10% gradient. 其實踩到3km已經有d想放棄

好彩遇到呢個叔叔,佢同我一齊踩咗2km,傾計傾足2km

佢踩venge,佢話佢唔會快我好多,因為佢係12-25
頂你, 12-25都快撚過我
佢話佢暑假去歐洲踩d bike tour,其中幾日要趴5000m 佢話佢要呢幾個月喪練
跟住我話我唔係好掂嘞叫佢去先,我已經190bpm,佢話" I'm only at 130”

終於10k, 但已經開始有老抽跡象。餘下果2km我決定hea踩嘞

又一條友過我,呢條友堅快。BTW,又係一部areo bike(bmc team machine)

終於到頂。終於影到我要影嘅嘢

我都好想練咁低心跳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞