召集LIHKG所有單車jj (6)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
你哋有冇帶護目鏡㗎?

有日光嘅時侯戴超
之前副Oakley racing jacket跟埋對clear lens
初初都好有心機夜晚踩果陣換lens
過咗幾次之後嫌麻煩,唔戴眼鏡就咁出去踩算
終於轆返落山,淨係落山都要十幾分鐘,條頸有d痛

其實今次踩上去,除咗係要train返之外,最主要原因係想係融雪之前影張有雪場做background嘅單車相 (今年大雪到有雪場,唔係年年會咁)

但我上一次踩山已經係舊年九月嘅事,所以今次預咗踩到嘔

呢個山係strava rank HC,最PK係佢頭3km係最斜。個garmin係咁show 8、9、10% gradient. 其實踩到3km已經有d想放棄

好彩遇到呢個叔叔,佢同我一齊踩咗2km,傾計傾足2km

佢踩venge,佢話佢唔會快我好多,因為佢係12-25
頂你, 12-25都快撚過我
佢話佢暑假去歐洲踩d bike tour,其中幾日要趴5000m 佢話佢要呢幾個月喪練
跟住我話我唔係好掂嘞叫佢去先,我已經190bpm,佢話" I'm only at 130”

終於10k, 但已經開始有老抽跡象。餘下果2km我決定hea踩嘞

又一條友過我,呢條友堅快。BTW,又係一部areo bike(bmc team machine)

終於到頂。終於影到我要影嘅嘢

我都好想練咁低心跳

有冇屯元天既人一齊踏?
唔想毒jj踏
其實邊到都得,志在一班人一齊踏

有啊

巴打踏開邊
有冇入咩單車gp會一齊出車

留個tg一齊踩?屯門人

@Edmondog
真新手,踏得半年左右

屯元天巴打

TG: brianchong369

Tg:bigsausage
新手av20踩緊部垃圾車
難得咁好天 今日岀車 hea踩
意指rb都係一年

終身

自己眼殘 頂
麻煩哂

無購買單唔保
張單唔係落閣下個名,唔保
張單無serial number / 錯色 / 錯size 唔保
非 manufacture defects 未必保
運費自付
拆車裝車費用自付

但部車野牛買 我問野牛佢話淨係帶單就得

我意思就算野牛買 有埋單都要符合埋上面果啲先得?
麻煩哂唔該

有單但有名不過出示唔到證明,唔保
(即係二手)
有單但錯色,錯size,唔保

所以,作為客人自己保障自己,
叫佢mark返哂上去,自己對一次都好合理姐。

你買幾千蚊電話都有imei對,買幾萬車架前叉
打埋落去唔過份吧?
呢啲叫 服 務
無既我洗撚比咁多錢 上網買啦
想問大家買左單車後有咩配件要買
諗住上某寶一次過買哂佢
e.g. 前後燈,單車袋

有無人有介紹

衫褲鞋襪頭盔 lock,lock 鞋, 碼錶, 最基本有心跳風鏡防uv, 仲有水壺camelbak

丁丁

track pump

Arm Warmers, Leg Warmers,後備胎, 萬用工具, 手套
,洗鏈水, Grease, 洗車水,鏈油,鎖,Chain Wear Indicator
,Mini Pump, 水壺架,Pedals,單車架, 洗單車刷, 單車保護噴霧

睇需要買。

手套好緊要, 真係越來越多野
新手留名
住港島表示冇單車徑踩唔到車

好想踩單車
新手留名

好想踩單車

今日去左踩石澳山頂,勁多鬼佬勁多單車
今日攞對Super Aero 38都上到波波
好滾動
新手留名

好想踩單車

車隊都見到兩隊 一隊本地後生仔 一隊鬼佬
仲睇住個鬼佬炒咗落架盲女人u-turn tesla到 跟住成隊衝住過黎屌尻個女人 好霸氣
新手留名

好想踩單車

仲睇住個鬼佬炒咗落架盲女人u-turn tesla到 跟住成隊衝住過黎屌尻個女人 好霸氣

又上報?
新手留名

好想踩單車

又上報?

冇上啦 輕炒 應該賠錢完事
新手留名

好想踩單車

又上報?

我哋踩車知d交通守則就嚟熟過d假日司機
新手留名

好想踩單車

又上報?

我哋踩車知d交通守則就嚟熟過d假日司機

落得馬路本來就應該要好熟交通守則。
新手廢腳留名
好滾動

綠色?
普通canyon ultimate 單車夾係唔係即係第一個smolik?
我叫部車到無標示,幾多Nm

普通canyon ultimate 單車夾係唔係即係第一個smolik?
我叫部車到無標示,幾多Nm

件貨每一parts都標示左
少擔心
好滾動

綠色?

巴打踩咩
新手留名 想問下點解個前波點整都有卡卡聲 架單車係自己上網學砌
新手留名 想問下點解個前波點整都有卡卡聲 架單車係自己上網學砌

係咪磨住個前變速

似係limiter 未教啱
係咪刮到前波?
好滾動

綠色?

巴打踩咩

同你講加油嗰個,唔好起底
好滾動

綠色?

巴打踩咩

連登有愛
好滾動

綠色?

巴打踩咩

好多謝你呀巴打
全靠你句加油我先有動力上頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞