[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
玩到要搵memories
係咪要搵齊哂先落下一個主線 我見好似有d地方都未見過 係咪自由慢慢搵出黎

個d guardian係咪後期先會夠打 入左個test of strength打左勁耐佢一出光炮就死

唔係, 你鍾意行去邊就行去邊, 慢慢探險, 回憶唔使特登搵
基本上隻GAME好少guide住你玩,, 你鍾意可以唔打神獸直接行入城堡打final boss

玩到咁上下, 有D勁裝備就可以輕鬆秒殺guardian
當然你可以技術搭救

係咪要搵齊哂先落下一個主線 我見好似有d地方都未見過 係咪自由慢慢搵出黎

個d guardian係咪後期先會夠打 入左個test of strength打左勁耐佢一出光炮就死

冇咩裝備嗰陣我會咁打
一開始做柱男同佢捉伊因等佢撞柱硬直
之後laser等佢射完reload/用箭打/跳繩任君選擇
最後光炮等佢開炮嗰陣圍圈跑避到

冇咩裝備嗰陣我會咁打

第2係可以跳斬
最後用反盾

冇咩裝備嗰陣我會咁打

第2係可以跳斬

最後用反盾

手殘

冇咩裝備嗰陣我會咁打

第2係可以跳斬

最後用反盾

手殘

盾反一定要練
好好用...

冇咩裝備嗰陣我會咁打

第2係可以跳斬

最後用反盾

手殘

盾反一定要練
好好用...

打到武器爆哂都未死

早知唔咁早解駱駝任
而家我要送聖火班仆街忍者出嚟打鳩我
唔拎火把唔出現
想問下影相儲圖鑑係唔係見乜有乜影曬就得?
因為之前睇過神獸相冇得翻影,準備拎到影相機唔想有漏
想問下影相儲圖鑑係唔係見乜有乜影曬就得?
因為之前睇過神獸相冇得翻影,準備拎到影相機唔想有漏

神獸相遲d可以比錢買
所有物品,武器,動物第一次見到就影低佢。
未影過既野個名係橙色。
放心玩啦,隻game 應該無乜野只會出一次,miss 左都唔駛驚。

掘礦好賺啲?

http://youtu.be/I32IH0a9Dkg

速刷

唔想破壞樂趣就唔好睇

雷果條?

yed

果條又近又唔洗等...

唔係話地上d 道具唔知累積到幾多就會消失既咩?

唔會 你刷下就知

點解佢可以原地跳咁高?

冇睇條片
不過我估你應該係講緊Vah Medoh神獸技

火堆,氣流
救命呀
成日煮埋一咋垃圾
有無綠帽鋒出黎教我點chok?

點會呀,巴打平時有冇煮飯?
是旦將水果,蔬菜,肉炒埋一碟就得啦。隻game 真係好真實。
無人叫你加d 昆蟲落去

五條蕉或五個榴槤炒埋一齊最有驚喜

有無攻略講咩item 一定唔放得
成日手痕亂hold住垃圾
係黑色泥漿個到卡住左
爬唔到上個塔
係黑色泥漿個到卡住左
爬唔到上個塔

用生命硬接
係黑色泥漿個到卡住左
爬唔到上個塔

用生命硬接

捉草蜢做十幾枝藥水
一路爬一路隊
救命呀
成日煮埋一咋垃圾
有無綠帽鋒出黎教我點chok?

點會呀,巴打平時有冇煮飯?
是旦將水果,蔬菜,肉炒埋一碟就得啦。隻game 真係好真實。
無人叫你加d 昆蟲落去

五條蕉或五個榴槤炒埋一齊最有驚喜

有無攻略講咩item 一定唔放得
成日手痕亂hold住垃圾

http://wiki2.h1g.jp/zelda_bow/index.php?料理
係黑色泥漿個到卡住左
爬唔到上個塔

用生命硬接

我用磁石搭條長鐵上去

我開頭都係,依家最想出砲,盾反接近秒
或者拎屬武斬佢令佢中狀態唔識郁(最緊要識盾反)
係黑色泥漿個到卡住左
爬唔到上個塔

塔下面啲遺跡可以爬
其中有個位上去再爬塔冇黑色嘢

冇咩裝備嗰陣我會咁打

第2係可以跳斬

最後用反盾

手殘

盾反一定要練
好好用...

打到武器爆哂都未死

上youtube睇定d easy weapon location啦
以我所知起碼2把火大劍,1把雷大劍唔駛打怪都拎到,係塔飛過去就有
新手想問
我想問究竟點樣先有得開個地圖?
我已經去過兩條村但個地圖仲係黑色嘅
新手想問

爬塔
新手想問

爬塔

依家瘋狂搵塔爬
盾反好難 入祠成日被打死...
盾反好難 入祠成日被打死...

先練擋,打到個盾個下就盾反嘅timing
新手想問

睇劇情啦,唔睇你之後都唔會識玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞