[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
之前靠用鎖虐殺紅髮紫髮人馬,
幾次紅月後依家變白髮好難打。

再之後就會大部分都變成最難打既銀髮大錘人馬架啦
終於開晒地圖
Guardian啲炮可以盾ZL+A反射係點知?
唔覺有教
唔覺有教

某個shrine有教你ZL+A反擊
連laser都可以反擊應該就要你自己試(?)
唔覺有教

某個shrine有教你ZL+A反擊
連laser都可以反擊應該就要你自己試(?)

咁我未打到
尋日先剛玩

首頁睇左少少FAQ已見到劇透
都係唔好亂睇
啱啱玩到有個shrine出面有好多花
記住踩多兩腳
記住踩多兩腳

屌Guardian 到底點打
又行得快走都走唔到
空廣地方走都走唔到

我頂到有古代箭先開始反擊佢地
記住踩多兩腳

我放火燒哂佢
記住踩多兩腳

我放火燒哂佢

我過左個shrine之後專登掟返粒炸彈先走
第二個主線任務打左我好多粒鐘
最後終於拎到滑翔傘
原來老人家係...
最後終於拎到滑翔傘
原來老人家係...

我想問打完細怪執到嗰d角除左賣錢同煮垃圾仲有咩用?

升裝

description有寫

升裝

係咪後期先有得升裝
我玩左冇幾耐,去到k字頭嗰個村搵個呀婆
Btw本攻略其實有冇用

升裝

係咪後期先有得升裝

呢個村有個任叫你去附近搵個水池
呢個水池可以升裝
Btw本攻略其實有冇用

雖然唔算100%齊
不過core 野都已經有
我覺得幾好

升裝

係咪後期先有得升裝

呢個村有個任叫你去附近搵個水池
呢個水池可以升裝

捉馬其實要點捉?我偷偷地擒左上去後佢要我連按L,但最後都係冇體力跌返落黎
捉馬其實要點捉?我偷偷地擒左上去後佢要我連按L,但最後都係冇體力跌返落黎

升體力同埋煮定d補體力的食物或藥水

先升高耐力
最後終於拎到滑翔傘
原來老人家係...

其實都估到佢係有特別,但無諗過係o個個大黎
之前靠用鎖虐殺紅髮紫髮人馬,
幾次紅月後依家變白髮好難打。

再之後就會大部分都變成最難打既銀髮大錘人馬架啦

乜唔係黑髮先最勁咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞