[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
石頭怪舊野係咪一時係上面,一時係背脊?
而家見親啲都係背脊,冇得爬上去打

多數都係 lock 住佢 用bomb arrow紅燒佢

咁太浪費啦

咁太浪費啦

用龍角搵錢就可以揮霍

咁太浪費啦

用龍角搵錢就可以揮霍

遲D想買都無

咁太浪費啦

用龍角搵錢就可以揮霍

遲D想買都無

點解

咁太浪費啦

用龍角搵錢就可以揮霍

遲D想買都無

點解

唔番貨
終於都開曬120廟啦最後10個我都係睇攻略算...

咁太浪費啦

用龍角搵錢就可以揮霍

遲D想買都無

點解

唔番貨

手頭多佢就唔返貨 用到七七八八商舖又會有返
Lost wood個設計真係頂級
越心急越去唔到
越心急越去唔到

玩緊個感覺會令人心跳加速
lost wood 上面個shrine 都好好玩 黑媽媽玩點火

我表面見倒果D 都入晒, 都只係去左 50個
唔想睇攻略但又怕一晚一兩個都開唔倒..
有時行行下 SCAN 倒又搵唔倒...

表面果D大約70-80個
另外有幾個要兜路
有D要指定條件先會開(時間,裝備,攻擊)

拎啲古代核心去研究所升雷達
邊到有古代核心? 拎咗2粒後搵唔到,升唔到時間鎖
同埋祠入邊啲寶箱拎咗就係唔係唔會重新ga la?
大型古代兵器用盾反就好易打,啲細兵器點打好,成日好似打佢唔入
大型古代兵器用盾反就好易打,啲細兵器點打好,成日好似打佢唔入

打guardian random 會出 有陣時寶箱都會開到
越心急越去唔到

玩緊個感覺會令人心跳加速
lost wood 上面個shrine 都好好玩 黑媽媽玩點火

黑暗個一開始跟utube攻略唔知係咩山到跳落黎死左幾次
收尾係正門入好易 開住結冰技向前行

開多啲shrine
唔會
玩左140個鐘,八九十個祠堂,近300粒seed,打哂4隻神獸
唔明點解可以有900粒seed係個地圖到

因為金色屎真係周街都係
盲目搵真係好難,有啲位收到好埋估佢唔到

暫時記得既位有 供奉食物,超高位,樹頂,樹身,樹窿,枯草下面,射氣球,跟花行,樹上面既水果,放野入窿,lego
希望冇漏

風車其實係唔係
點搞佢都冇反應但又覺得會係
mark 底咗唔知點搞
玩左140個鐘,八九十個祠堂,近300粒seed,打哂4隻神獸
唔明點解可以有900粒seed係個地圖到

因為金色屎真係周街都係
盲目搵真係好難,有啲位收到好埋估佢唔到

暫時記得既位有 供奉食物,超高位,樹頂,樹身,樹窿,枯草下面,射氣球,跟花行,樹上面既水果,放野入窿,lego
希望冇漏

風車其實係唔係
點搞佢都冇反應但又覺得會係
mark 底咗唔知點搞

風車附近必有氣球(好似係

打guardian random 會出 有陣時寶箱都會開到

尋晚我打火山條路嗰隻guardian跌咗粒核心
之後繼續行啦點知中途出blood moon
即刻行返轉頭再打跌多粒
屌邊到先加到武器欄
屌邊到先加到武器欄

依家打緊水神獸
研究緊第三個terminal 點開門

拎啲古代核心去研究所升雷達

升左啦
Scan 倒係咁響但都係搵唔倒
個心仲煩
屌邊到先加到武器欄

依家打緊水神獸
研究緊第三個terminal 點開門

開左門拎神獸地圖未
如果我用13個心去拎咗把退魔劍,然後再去交換幾個心變返氣力計,把劍會唔會用唔到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞