[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
真係無諗過尼只野甘好玩,原先都少玩RPG,單單因爲無乜game玩而買,玩左一星期約30小時度,真係返唔到轉頭

WTF
真係無諗過尼只野甘好玩,原先都少玩RPG,單單因爲無乜game玩而買,玩左一星期約30小時度,真係返唔到轉頭

尼你老母
只你老母
甘你老母
今日終於開埋北面雪山個地方, 見到兩隻人馬, 終於明點解你地話難打

同紅藍人馬完全係兩隻生物黎

紅藍人馬, 係一下都打我唔中, 果隻白銀人馬, 一下收我皮, 仲要俾佢屈天氣

無防寒裝, 用新手果件同佢打
攞左master sword先打四神獸真係好快就打完
有冇人打晒d 野之後好失樂?
其他game 都唔想玩, 甚至睇唔上眼...
冇o個種每次開game 都發現一d 新野ge 感覺

230hours 但未去爆機 而家已經好失落
寧願喺度9行爬山搵yahaha 都唔想玩其他RPG/ARPG特別係"open world"

啱啱買左Mario kart

除左900粒yahaha,其實地圖仲有好多野行
另第一條村同第二條村啲npc
唔同時間有唔同對白,每個npc跟一日
會發現佢地同其他npc有互動

太勁

yes 仲有你着唔同裝會有唔同既對話同反應
例如你着黑link衫 佢會驚嚇
你戴thunder helm 係沙漠城行 個d士兵會話好想戴

試下去旅館企上檯同老闆講野
佢會叫你落返黎
發覺無馬仔行得好辛苦
發覺無馬仔行得好辛苦

玩左咁耐未試過騎馬
發覺無馬仔行得好辛苦

玩左咁耐未試過騎馬

隻馬都幾難控
發覺無馬仔行得好辛苦

玩左咁耐未試過騎馬

隻馬都幾難控

我覺得幾好用喎
而且遇到怪個時唔想打又可以跑走
想打既攞把長武器係到跑住黎插
然後返轉頭再插過
不過可能仲係啱啱開始玩要走好多冤枉路先要瘋狂騎馬
出左孖車無時間打zelda
[black]屌...唔知可以將隻雀打斜
大鐵波㩒制嗰一步搞咗兩日都唔得
其餘幾關同炸石拎波都喺唔轉雀嘅情況吓搞掂
心諗點解整極都唔夠力㩒粒死人制[/black]

孖車我間唔中打下,宜家爆左仲搵緊神廟,想睇下唔睇攻略可以搵到幾多個
有冇人淘過淘寶d amiibo 卡,唔知work 唔work
我見好平

iktf
有冇人淘過淘寶d amiibo 卡,唔知work 唔work
我見好平

平你都唔應該用
和風村後山要放波先現身個祠 有無巴打知個波係邊?

條村個孫女度。
要解咗幾個村任先。
然後先觸發呢個神廟任務。
好想拎大師劍
但係得六個心
發覺無馬仔行得好辛苦

玩左咁耐未試過騎馬

隻馬都幾難控

隻馬係馬路會自已跟住馬路行,
唔洗控,方便睇景

村長間屋入面,要做哂全村任務先會出現另一個任務拎波

寧願喺度9行爬山搵yahaha 都唔想玩其他RPG/ARPG特別係"open world"

太勁

你戴thunder helm 係沙漠城行 個d士兵會話好想戴

佢會叫你落返黎

哥布林除左會開party跳舞瞓覺,
亦都會互相指責做錯事
例如唔小心打中自己友
餵哥布林食嘢可以見到佢地好得意

太勁

佢會叫你落返黎

哥布林除左會開party跳舞瞓覺,
亦都會互相指責做錯事
例如唔小心打中自己友
餵哥布林食嘢可以見到佢地好得意

餵佢地食西瓜,然後偷偷地換哂佢地啲武器變做樹葉
手殘友玩極都過唔到騎射跨欄。
點解決好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞