[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
呢邊原來興討論老翻

我仲以為d 卡係正版野

我都係岩岩先接觸amiibo呢樣野冇幾耐

Amiibo原意就係figure,NFC功能只係附加野
睇完真三8 既資料後,覺得佢只係假open world,
又係要你觸發劇情先可以去下一階段。
呢d 根本唔算open world

botw 真係定落左openworld 既新標準,
玩過返唔到轉頭。。。

利申:都會買真三8

我覺得今次老任呢部Switch
係有心要進攻西方市場
薩爾達隻 Game 顛覆之前所有嘅OpenWorld Game 價值觀
嚟緊隻瑪利奧Odyssey 以美式背景又係 OpenWorld Game
我唔知西方傳統OpenWorld Game廠短期內可唔可以諗到對策應對

雖然老任硬件弱,政策又廢
但佢出game既concept真係領先好多

玩過返唔到轉頭。。。

我覺得今次老任呢部Switch
係有心要進攻西方市場
薩爾達隻 Game 顛覆之前所有嘅OpenWorld Game 價值觀
嚟緊隻瑪利奧Odyssey 以美式背景又係 OpenWorld Game
我唔知西方傳統OpenWorld Game廠短期內可唔可以諗到對策應對

雖然老任硬件弱,政策又廢
但佢出game既concept真係領先好多

唔係點會有咁多任豚
啱啱又打多隻神獸
唔知點解有啲感動
Btw 日文語音同英文字幕啲內容好似唔係好夾

本來就唔同script,得個大綱係一樣

跟據我多年睇動漫經驗
明明咩奸爸囉定噠係解努力呀個啲
但係英文竟然話link lucky
呢邊原來興討論老翻

我仲以為d 卡係正版野

http://animal-crossing.com/amiibo/#
正版"卡"就得依堆,其他全部係老翻

係喎我都有堆動森卡 陣間刷下食材先
其實冰火雷三隻屬性係咩屬剋咩屬?
冰火應該互剋,咁雷屬有咩用

剋水剋金屬(guardian嗰啲)

雷好似冇野剋佢

家下刷到人馬,就係唔知雷屬果隻搵咩箭黎射佢
另外打左隻火屬既人馬啲武器好廢
有冇話邊隻屬性既人馬跌既武勁啲?
暫時冰屬人馬好似跌啲武都好勁

雷好似冇野剋佢

點睇咩屬?
尋日先去打第一隻神獸
原來入面先係精華
咩技能都出齊咁濟
依10分真係抵俾

從來都未玩過zelda系列,新出個陣見d試玩好似玩下小遊戲咁,諗住會好悶,點知一玩先知正到仆街!!!!

zelda同期仲有隻horizon.. 我驚我玩完zelda 依家走去玩返horizon會覺得唔好玩

係,會變得唔正,無心機玩。
過來人

本身2隻都想j zelda之後 不了

玩完Zelda之後既感覺

呢個問題我相信任天堂仲驚過你

我都驚佢驚

不過佢寫左套咁完善既物理引擎,對佢之後開發點都有幫助,但有無BoTW咁驚為天人就...

個物理系統真心佩服
係唔明點解d火既上升氣流可以升起個人

原理同熱氣球一樣

要幾大火幾大既氣流先夠升得起個人

咁計法,你扯住塊布都唔可能當降傘啦

雷好似冇野剋佢

點睇咩屬?

睇佢射咩箭,應該係?
或者睇個樣顏色

玩過返唔到轉頭。。。

botw係'open air'
想問打完水神粒玉呢
咪會復活嘅

我先食左加黃心嘅藥
之後佢復活又會回埋5粒黃心比我

我想問回果5粒黃心係fix嘅?
定係睇我自己紅心上限?
想問打完水神粒玉呢
咪會復活嘅

我先食左加黃心嘅藥
之後佢復活又會回埋5粒黃心比我

我想問回果5粒黃心係fix嘅?
定係睇我自己紅心上限?

fix 的 但max左紅心之後最多加三粒
岩岩去搵樹精加口袋 突然唔見左既?
係咪因爲我接左個殺鹿既mini game激嬲左精靈?

好似佢幫你某個次數就會走去第二度
有啲shrine 用腦諗都仲可以開 有啲shrine 唔睇攻略好難開 右上角個雪地城牆迷宮 唔睇攻略都唔知有條梯上到去 行左我成個鐘
有啲shrine 用腦諗都仲可以開 有啲shrine 唔睇攻略好難開 右上角個雪地城牆迷宮 唔睇攻略都唔知有條梯上到去 行左我成個鐘

通常古怪位只會放寶箱。
正常方法既都應該過到shrine, 但未必開齊箱咁解。

通常古怪位只會放寶箱。

今日呢個玩瑜到我頭都暈埋

通常古怪位只會放寶箱。

今日去到個隱蔽shrine一入去就係寶箱拎條褲
再行就係拎珠 咩都唔洗做
亦搵到個major strength test打唔過
中階都打哂我5枝雷箭

好似佢幫你某個次數就會走去第二度

原來係咁 謝謝

睇字啦師傅

佢其實只不過係行緊返森林迷左路遇到你咋
咁佢幫你加完袋,梗係繼續佢既路程去搵森林啦

通常古怪位只會放寶箱。

中階都打哂我5枝雷箭

隻game好平衡
如果個shrine要有條件先出現
入到去就即刻有寶箱,唔駛再考驗

睇字啦師傅

佢其實只不過係行緊返森林迷左路遇到你咋
咁佢幫你加完袋,梗係繼續佢既路程去搵森林啦

一開始有睇
以為變左固定npc就無再睇 唔該哂
再去搵佢果陣經過個馬場遇到隻狗 竟然都有得加好友
但跟左我兩步就唔跟

通常古怪位只會放寶箱。

中階都打哂我5枝雷箭

隻game好平衡

好正 日日都有新野
好想搵埋件攀爬衫齊一套

通常古怪位只會放寶箱。

中階都打哂我5枝雷箭

隻game好平衡

好正 日日都有新野
好想搵埋件攀爬衫齊一套

我反而唔記得時拎咗攀爬衫
但係未拎頭同腳

通常古怪位只會放寶箱。

中階都打哂我5枝雷箭

隻game好平衡

好正 日日都有新野
好想搵埋件攀爬衫齊一套

我反而唔記得時拎咗攀爬衫
但係未拎頭同腳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞