[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
過埋駱駝
4隻神獸好似真係水神獸最麻煩

水個劇情最好
沙最難打

魚人真老婆

識得食梗係食人魚
Zelda只係條煩膠港女
Amber同其他石其實仲有咩用
Flint 可以打火
Opal 同鑽石呢?

整首飾同升級用
鑽石用黎整返英雄武器
不過英雄武器咁低攻
去打人馬好過打鑽石
有無人覺得隻成GAME個感覺好有宮崎駿feel?
係不嬲都係呢個風格定新風格?
細個無玩

只係任地獄機能.....
過埋駱駝

水個劇情最好
沙最難打

魚人真老婆

識得食梗係食人魚

其實如果加佪溝女內容會好正
細個無玩

我覺得風格既野又唔一定淨係受機能限制既
D guardians同廢堡令我一下就諗起天空之城
忍者村就好千尋feel
過埋駱駝

水個劇情最好
沙最難打

魚人真老婆

識得食梗係食人魚

死左成百年喎
過埋駱駝

水個劇情最好
沙最難打

魚人真老婆

識得食梗係食人魚

死左成百年喎

人鬼情未了
祭事之槍好似中左bug, 個老人家企左係第二個位, 同佢講野唔俾任我, 只係問我搵左未, 有冇辦法解決?
細個無玩

忍者村就好千尋feel

http://www.redbull.com/tw/zh/games/stories/1331848705900/zelda-breath-of-wild

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=31587&snA=880

呢兩條link都有人講隻GAME風格似宮崎駿
暫時打左兩隻神獸 9行打到一個"縣"崖上的廟 入面有隻盾斧grandian 好厚血 已經用50攻大劍都好似扣好少 俾佢射幾炮就死了 有無咩心得?

首先你要識盾反同bullet time
然後食三防food應該就易打好多

尾段佢放Laser我就唔玩盾反
圍住佢兜圈跑都避哂

用屬性大劍鳩劈都cut停到d guardian
原地自轉掃laser就飛上去慢動作射眼
最尾laser用盾反, 新手個陣覺得好難
依家完全唔覺難
祭事之槍好似中左bug, 個老人家企左係第二個位, 同佢講野唔俾任我, 只係問我搵左未, 有冇辦法解決?

咁你搵到支槍未先?
細個無玩

忍者村就好千尋feel

風格係唔受機能限制無錯
不過任天堂就係擅長用Cel-shading手法黎降低畫面顏色處理量
將有限機能盡量發揮,強調光暗分明,低多邊高對比
點解會覺得同宮崎駿似,因為佢都係呢種賽璐璐風格
整左20支 ancient arrow 好似爆左機咁
邊度多guardian 殺?

已知右上迷宮 中間城堡前 仲有無邊樹多識郁的guardian?
細個無玩

忍者村就好千尋feel

風格係唔受機能限制無錯
不過任天堂就係擅長用Cel-shading手法黎降低畫面顏色處理量
將有限機能盡量發揮,強調光暗分明,低多邊高對比
點解會覺得同宮崎駿似,因為佢都係呢種賽璐璐風格

處理光暗同顏色當然似,同意
但角色設計同氣氛營造都好似宮崎駿
如果音樂都似就好,搵久石讓
想問D裝備有冇得修復損耗度?
細個無玩

忍者村就好千尋feel

神獸有D似汪達學巨像
細個無玩

忍者村就好千尋feel

神獸有D似汪達學巨像

汪達與巨像
整左20支 ancient arrow 好似爆左機咁
邊度多guardian 殺?

已知右上迷宮 中間城堡前 仲有無邊樹多識郁的guardian?

被遺忘的神殿
左上雪山

咁你搵到支槍未先?

好似唔洗接任都可以搵到支槍
唔洗接任都可以開到個祠堂
想問D裝備有冇得修復損耗度?

得大師劍有
石頭怪舊野係咪一時係上面,一時係背脊?
而家見親啲都係背脊,冇得爬上去打

一定係上面
有背部架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞