[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
救命 我刷雷龍角果陣唔小心俾電電死左 我再load返之前個save條雷龍唔識出現,我坐左好多個朝早 點算

以我經驗雷龍會係2個地區出現,一個係長橋隔離,一個係好多榴槤個個叢林既馬房附近
救命 我刷雷龍角果陣唔小心俾電電死左 我再load返之前個save條雷龍唔識出現,我坐左好多個朝早 點算

以我經驗雷龍會係2個地區出現,一個係長橋隔離,一個係好多榴槤個個叢林既馬房附近

我都試過,你要離開嗰area 等一陣再入就可以出現返

玩完Zelda之後既感覺

呢個問題我相信任天堂仲驚過你

我都驚佢驚

佢已洗濕個頭,早排已講過將來zelda都可能會玩open world

如果主線再豐富d會更好

當我挑骨頭,我覺得有d位佢用得唔夠盡,eg 地圖,收集元素(例如食譜,有得收集煮法就正)

有得自己合武器 整裝 多少少移動工具 可以用魔法 水底世界 人物能力值自己加(個個各有不同) 咁樣已經好正

唔好啦,有得加點到最後人人都問最佳build.
咪又係個個一樣

sl一次
試下check 埋晏晝 好似update左改左時間
我想問係唔係得一間屋?
竟然見到人話 唔睇攻略玩呢隻game好晒時間

呢隻game就係要你探索嘛

一晚打得兩三粒鐘
完全無頭緒就會睇點過
否則一個星期都未必搵/過倒一間廟

真心,廟好易過

其實你個人就得 4樣技能,攻擊得近斬同射箭

你可以做既動作就得 呢6樣野
有咩迷題解唔開既,重複混合做以上呢6個動作
一定可以解得到

仲有一個小提示就係有啲 廟入面會有個牌
睇字睇字睇字,唔識字就查字典
唔識日文就轉英文過完先再轉返

其實所有野都可以係唔睇攻略 15分鐘之內解到
真心肯定得

所以,掉撚左本攻略佢啦

今集啲廟真係好易
係啲隱藏寶箱難搞啲 岩岩係個廟拎左頂爬山帽勁開心 隻game睇左攻略先唔好玩

要搵900粒金屎嘅時候你就會頂唔順想搵攻略架啦
啱啱為左買屋 狂煮野黎賣
之後發現好似好無謂

買啦
買哂間屋所有野之後仲會有任

煮野賺錢真係慢
唔想刷錢去火山行幾轉
打礦石贏錢仲好
有咩柒得過解火蜥蜴迷宮唔小心丟撚咗支火把落熔岩?

用普通箭,拉弓之後試下行去啲藍火

我都驚佢驚

佢已洗濕個頭,早排已講過將來zelda都可能會玩open world

如果主線再豐富d會更好

當我挑骨頭,我覺得有d位佢用得唔夠盡,eg 地圖,收集元素(例如食譜,有得收集煮法就正)

有得自己合武器 整裝 多少少移動工具 可以用魔法 水底世界 人物能力值自己加(個個各有不同) 咁樣已經好正

咪又係個個一樣

放心啦
Zelda 100% 唔會有能力值唔會有等級存在
以前無,宜家無,將來都唔會有

至於佢武器損壞機制
其實係平衡 open world 一個最佳既方法

open world 其實最大既問題係點樣平衡返唔同進度時候既遊戲平衡
舉個例,一般遊戲去到後期既武器都會非常地強
所以好多"偽"open world 世界會限定左個區域
限制左唔俾你出現一開始就衝去最強區域拎把最強武器
之後返新手村輕鬆解任何既情況

zelda 今次真 open world
無限制過你任何區域
你可以一開波就去銀髮人馬,拎把 108攻武返黎
你的確係可以去虐新手村
但佢武器損壞度就係要黎平衡返呢件事

唔會令你因為拎完最強武器就再無敵手
因為無敵手個遊戲就會悶

你拎左把武器
因為會爛到最後你都唔捨得用
都係乖乖地拎打10攻劍打新手村

平衡度問題解決
有咩柒得過解火蜥蜴迷宮唔小心丟撚咗支火把落熔岩?

用普通箭,拉弓之後試下行去啲藍火

其實係喺最後一個terminal出事
嗰個位用箭射唔到亦都唔夠時間喺藍火箭熄之前行到去
之後唯有走人去第度執返支黎用

btw火蜥蜴比起其他幾隻真係好易解
地方細同埋啲object好直觀
巴打 想問隻game係咪無中文

想買而家買幾錢?

我都驚佢驚

如果主線再豐富d會更好

咪又係個個一樣

放心啦

至於佢武器損壞機制

open world 其實最大既問題係點樣平衡返唔同進度時候既遊戲平衡

無限制過你任何區域
你的確係可以去虐新手村

因為無敵手個遊戲就會悶

你拎左把武器

平衡度問題解決

巴打講得好岩
就係武器易爆,所以都唔駛去追求勁武器
跟返個故事發展,用返同等進度既武器,物品。

如果主線再豐富d會更好

咪又係個個一樣

放心啦

至於佢武器損壞機制

無限制過你任何區域
你的確係可以去虐新手村

因為無敵手個遊戲就會悶

你拎左把武器

平衡度問題解決

巴打講得好岩
就係武器易爆,所以都唔駛去追求勁武器
跟返個故事發展,用返同等進度既武器,物品。

真係 新手平均十幾級武器
岩岩遠征開塔scan地塔
入左個相對難同大好多個廟
開箱拎左把50lv劍 哂我一個位 用又唔係
不過拎左4把guardian武好型
啱啱為左買屋 狂煮野黎賣
之後發現好似好無謂

買啦
買哂間屋所有野之後仲會有任

之後個任先係精點
你地啲箭點解可以4百幾,5百幾支
我木箭得15x, 其他雙位數,邊度有得瘋狂刷箭唔同種類箭?

買個amiibo 我過兩日去旺角睇

除咗呢個途徑,係唔係得返係各個村入購曬啲箭,然後等紅月出現再買過?

要箭可以刷人馬,
部分人馬拎住屬性箭,
打死有10至45技左右
你地啲箭點解可以4百幾,5百幾支
我木箭得15x, 其他雙位數,邊度有得瘋狂刷箭唔同種類箭?

買個amiibo 我過兩日去旺角睇

除咗呢個途徑,係唔係得返係各個村入購曬啲箭,然後等紅月出現再買過?

要箭可以刷人馬,
部分人馬拎住屬性箭,
打死有10至45支左右
1.3更新不完了
又俾人搵到bug
1.3更新不遠了
又俾人搵到bug
玩到呢到笑左
理想

現實
煮野食試下放粒夜光石落去
煮左一碟石頭出黎,加4分1個心

zelda同期仲有隻horizon.. 我驚我玩完zelda 依家走去玩返horizon會覺得唔好玩

係,會變得唔正,無心機玩。
過來人

本身2隻都想j zelda之後 不了

我都驚佢驚

如果主線再豐富d會更好

我覺得可以加:
1.地下迷宮
2.維修武器既地方
3. 打完ganon 之後既故事 原來ganon 唔係完全消失 zelda 同link 準備去ganon 既出生地同佢打過
一來可以出新地圖
又可以同zelda sweet sweet
仲可以控制divine beats

4. 武器/裝備同招式上可以多元化一d
5. 可以玩埋自制武器/crafting
6. 多d唔同種類既boss 唔想挑種挑去都係人馬

好啦 我ff完

Ganon,Zelda,Link係一個詛咒,無一方可以完全被消滅(好似係

所以zelda 系列先可以長作長有

下作俾返潛水,天空之城,迷宮呢三樣就夠
今集除左冇迷宮,
玩得深入會發現啲山呀堡壘得個外表
雙子山係山腰加一兩個山洞探索都得掛?
右上角有個堡壘,
如果可以入去探索到最後先開塔就一百分
玩到呢到笑左
理想

現實

天氣問題姐
有無巴打會買amiibo?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞