[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
尋日先去打第一隻神獸
原來入面先係精華
咩技能都出齊咁濟
依10分真係抵俾

從來都未玩過zelda系列,新出個陣見d試玩好似玩下小遊戲咁,諗住會好悶,點知一玩先知正到仆街!!!!

zelda同期仲有隻horizon.. 我驚我玩完zelda 依家走去玩返horizon會覺得唔好玩

係,會變得唔正,無心機玩。
過來人

本身2隻都想j zelda之後 不了

玩完Zelda之後既感覺

呢個問題我相信任天堂仲驚過你

我都驚佢驚

不過佢寫左套咁完善既物理引擎,對佢之後開發點都有幫助,但有無BoTW咁驚為天人就...

zelda同期仲有隻horizon.. 我驚我玩完zelda 依家走去玩返horizon會覺得唔好玩

過來人

我都驚佢驚

佢已洗濕個頭,早排已講過將來zelda都可能會玩open world

如果主線再豐富d會更好

當我挑骨頭,我覺得有d位佢用得唔夠盡,eg 地圖,收集元素(例如食譜,有得收集煮法就正)

有得自己合武器 整裝 多少少移動工具 可以用魔法 水底世界 人物能力值自己加(個個各有不同) 咁樣已經好正

合武器反而唔太好,依家咁樣焗你要考慮埋武器量,又唔駛個個都剩係用最勁個d,人物能力依家咁都幾好,個個一樣,靠既係技術同智慧,其他都贊同

過來人

我都驚佢驚

佢已洗濕個頭,早排已講過將來zelda都可能會玩open world

如果主線再豐富d會更好

當我挑骨頭,我覺得有d位佢用得唔夠盡,eg 地圖,收集元素(例如食譜,有得收集煮法就正)

我覺得可以加:
1.地下迷宮
2.維修武器既地方
3. 打完ganon 之後既故事 原來ganon 唔係完全消失 zelda 同link 準備去ganon 既出生地同佢打過
一來可以出新地圖
又可以同zelda sweet sweet
仲可以控制divine beats
4. 武器/裝備同招式上可以多元化一d
5. 可以玩埋自制武器/crafting
6. 多d唔同種類既boss 唔想挑種挑去都係人馬

好啦 我ff完
尋日先去打第一隻神獸
原來入面先係精華
咩技能都出齊咁濟
依10分真係抵俾

從來都未玩過zelda系列,新出個陣見d試玩好似玩下小遊戲咁,諗住會好悶,點知一玩先知正到仆街!!!!

過來人

我都驚佢驚

不過佢寫左套咁完善既物理引擎,對佢之後開發點都有幫助,但有無BoTW咁驚為天人就...

個物理系統真心佩服
係唔明點解d火既試升氣流可以升起個人
尋日先去打第一隻神獸
原來入面先係精華
咩技能都出齊咁濟
依10分真係抵俾

過來人

我都驚佢驚

個物理系統真心佩服
係唔明點解d火既上升氣流可以升起個人
尋日先去打第一隻神獸
原來入面先係精華
咩技能都出齊咁濟
依10分真係抵俾

過來人

我都驚佢驚

個物理系統真心佩服

原理同熱氣球一樣
尋日先去打第一隻神獸
原來入面先係精華
咩技能都出齊咁濟
依10分真係抵俾

過來人

我都驚佢驚

個物理系統真心佩服

原理同熱氣球一樣

要幾大火幾大既氣流先夠升得起個人

過來人

我都驚佢驚

如果主線再豐富d會更好

我覺得可以加:
1.地下迷宮
2.維修武器既地方
3. 打完ganon 之後既故事 原來ganon 唔係完全消失 zelda 同link 準備去ganon 既出生地同佢打過
一來可以出新地圖

好啦 我ff完

Ganon,Zelda,Link係一個詛咒,無一方可以完全被消滅(好似係
收集元素的確少
無獎盃無獎勵
食譜無得儲 野食煮完就算咁
竟然見到人話 唔睇攻略玩呢隻game好晒時間

呢隻game就係要你探索嘛

過來人

我都驚佢驚

如果主線再豐富d會更好

我覺得可以加:
1.地下迷宮
2.維修武器既地方
一來可以出新地圖

好啦 我ff完

Ganon,Zelda,Link係一個詛咒,無一方可以完全被消滅(好似係

所以zelda 系列先可以長作長有
你地啲箭點解可以4百幾,5百幾支
我木箭得15x, 其他雙位數,邊度有得瘋狂刷箭唔同種類箭?

買個amiibo 我過兩日去旺角睇

除咗呢個途徑,係唔係得返係各個村入購曬啲箭,然後等紅月出現再買過?

除咗呢個途徑,係唔係得返係各個村入購曬啲箭,然後等紅月出現再買過?

唔可以 你要用到七七八八先會refill

仲有見到木/鐵箱就打爆佢,見到怪玩弓就同佢磨下先,加埋平時做多d炸彈人,每種箭過300不是夢

一晚打得兩三粒鐘
完全無頭緒就會睇點過
否則一個星期都未必搵/過倒一間廟

一晚打得兩三粒鐘
完全無頭緒就會睇點過

慢慢玩啦, 我第一隻神獸都卡左3,4個鍾先過到
過到果下突然覺得好有成就感

一晚打得兩三粒鐘
完全無頭緒就會睇點過

慢慢玩啦, 我第一隻神獸都卡左3,4個鍾先過到
過到果下突然覺得好有成就感

睇少少基本野我覺得ok既
但要我睇住攻略黎玩就不了
我玩左40幾個廟,開完全地圖先知神獸係主線黎
月頭買嘅

唔睇攻略玩好哂時間

到宜家先打左12個shrine

剩係打左水象

呢隻 game 就係要你自己去試自己去摸索嘛
如果咁樣都覺得哂時間真心建議你睇 YouTube 流程當打爆機算數

一晚打得兩三粒鐘
完全無頭緒就會睇點過

真心,廟好易過

其實你個人就得 4樣技能,攻擊得近斬同射箭

你可以做既動作就得 呢6樣野
有咩迷題解唔開既,重複混合做以上呢6個動作
一定可以解得到

仲有一個小提示就係有啲 廟入面會有個牌
睇字睇字睇字,唔識字就查字典
唔識日文就轉英文過完先再轉返

其實所有野都可以係唔睇攻略 15分鐘之內解到
真心肯定得

所以,掉撚左本攻略佢啦

一晚打得兩三粒鐘
完全無頭緒就會睇點過

真心,廟好易過

其實你個人就得 4樣技能,攻擊得近斬同射箭

你可以做既動作就得 呢6樣野
有咩迷題解唔開既,重複混合做以上呢6個動作
一定可以解得到

仲有一個小提示就係有啲 廟入面會有個牌
睇字睇字睇字,唔識字就查字典
唔識日文就轉英文過完先再轉返

其實所有野都可以係唔睇攻略 15分鐘之內解到
真心肯定得

所以,掉撚左本攻略佢啦

今集啲廟真係好易
係啲隱藏寶箱難搞啲 岩岩係個廟拎左頂爬山帽勁開心 隻game睇左攻略先唔好玩
啱啱為左買屋 狂煮野黎賣
之後發現好似好無謂
之後發現好似好無謂

買啦
買哂間屋所有野之後仲會有任
之後發現好似好無謂

買啦
買哂間屋所有野之後仲會有任

買完有得擺底啲唔捨得用既武器,又唔洗"呀"住身上啲位
有咩柒得過解火蜥蜴迷宮唔小心丟撚咗支火把落熔岩?
救命 我刷雷龍角果陣唔小心俾電電死左 我再load返之前個save條雷龍唔識出現,我坐左好多個朝早 點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞