[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
新手玩左幾個鐘,離開新手區後上邊有座塔附近好多機械人,要點先爬到上去?

定係要遲d先有其他方法上去?

你應該唔夠體力爬上去..可以遲D先開

d塔唔係座座一樣高咩?

中間d間隔唔係個個一樣

我仲諗住係新手區域附近會易d / 切合目前體力 玩添……

點知一堆機械人守住座塔……

唯有行遠d吧
新手玩左幾個鐘,離開新手區後上邊有座塔附近好多機械人,要點先爬到上去?

d塔唔係座座一樣高咩?

中間d間隔唔係個個一樣

我仲諗住係新手區域附近會易d / 切合目前體力 玩添……

點知一堆機械人守住座塔……

唯有行遠d吧

你睇番佢要你搵果絛村,果到會好d
成日唔知邊個區係勁怪區/新手區
行左好遠先知唔夠抽
成日唔知邊個區係勁怪區/新手區
行左好遠先知唔夠抽

一開始跟左主線先係最易,
即右下角3點至6點區域
當然每區都會有啲勁野係度

有無巴打知點過
推石仔果關

可唔可以用磁石?

唔得 剩係可以時間停止

關你哩d能力事
仲要係打孖上

我未有得打孖上 即係過唔到住

停完打佢ja ma ?

我個陣靠炸
喺啲好多gurdian屍體既地方
我發覺可以用時間鎖lv2可以鎖敵人既特點
一開就會見到未死嗰啲全部highlight晒出黎
暫時打左兩隻神獸 9行打到一個"縣"崖上的廟 入面有隻盾斧grandian 好厚血 已經用50攻大劍都好似扣好少 俾佢射幾炮就死了 有無咩心得?
暫時打左兩隻神獸 9行打到一個"縣"崖上的廟 入面有隻盾斧grandian 好厚血 已經用50攻大劍都好似扣好少 俾佢射幾炮就死了 有無咩心得?

parry

parry

力之試煉極位?好似成3000血
不過機械人幾高攻厚血都好攻擊都係慢吞吞
靠走位斬同用雷箭射眼都可以做到一滴血唔扣

d塔唔係座座一樣高咩?

唔係,試下真係由底開始爬沙漠座塔

parry

力之試煉極位?好似成3000血
不過機械人幾高攻厚血都好攻擊都係慢吞吞
靠走位斬同用雷箭射眼都可以做到一滴血唔扣

打過人馬就知major test 個d係垃圾

首先你要識盾反同bullet time
然後食三防food應該就易打好多

首先你要識盾反同bullet time
然後食三防food應該就易打好多

尾段佢放Laser我就唔玩盾反
圍住佢兜圈跑都避哂

d塔唔係座座一樣高咩?

射氣球
好難

有路捉嘅

留言嗰陣解嗰個全部都郁得勁快
之後有個正常速度好解好多

d塔唔係座座一樣高咩?

係咪下面係無限深淵嗰座
爬完好耐唔記得
過埋駱駝
4隻神獸好似真係水神獸最麻煩
過埋駱駝

水個劇情最好
沙最難打
過埋駱駝

水個劇情最好
沙最難打

魚人真老婆
過埋駱駝

水個劇情最好
沙最難打

水同駱駝都難
駱駝好似仲難d
有無人覺得隻成GAME個感覺好有宮崎駿feel?
係不嬲都係呢個風格定新風格?
細個無玩
過埋駱駝

水個劇情最好
沙最難打

水同駱駝都難
駱駝好似仲難d

駱駝我覺得係前置任同個boss麻煩
尋晚玩到唔捨得訓
番工好眼訓
Amber同其他石其實仲有咩用
Flint 可以打火
Opal 同鑽石呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞