[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
如果我用13個心去拎咗把退魔劍,然後再去交換幾個心變返氣力計,把劍會唔會用唔到?

把劍攞左就攞左
如果我用13個心去拎咗把退魔劍,然後再去交換幾個心變返氣力計,把劍會唔會用唔到?

把劍攞左就攞左

good, 好努力咁升到13個心

把劍攞左就攞左

建議你最尾mug劍個下先轉返做心 因為前面d任都要打下怪 跑下 留返小小氣會好d

把劍攞左就攞左

建議你最尾mug劍個下先轉返做心 因為前面d任都要打下怪 跑下 留返小小氣會好d

同埋村內有shrine,唔好好似我咁咁傻行幾次個森林

把劍攞左就攞左

識行入村,但搵shrine就勁蕩失路

把劍攞左就攞左

識行入村,但搵shrine就勁蕩失路

唔係跟著d人行就搵到咩?

把劍攞左就攞左

而家1條氣都冇升過,全升心,都仲差5個祠先夠
但心轉氣嗰石像係邊度?
屌邊到先加到武器欄

依家打緊水神獸
研究緊第三個terminal 點開門

開左門拎神獸地圖未

拎咗但pk 透視圖點睇

把劍攞左就攞左

而家1條氣都冇升過,全升心,都仲差5個祠先夠
但心轉氣嗰石像係邊度?

主線第二條村
可以買屋果條
其實d裝除左額外技能外(冷暖裝)
對戰鬥係咪冇乜用?
開哂地圖仲係著緊lv3嘅裝

盾反大型機械人d光線
成日都反左第二個方向
係咪時機問題?
對戰鬥係咪冇乜用?

no

盾反大型機械人d光線
成日都反左第二個方向
係咪時機問題?

你要對準佢反射先會反返佢度
對戰鬥係咪冇乜用?

no

盾反大型機械人d光線
成日都反左第二個方向
係咪時機問題?

要lock住佢反
反而啲細嘅好難打
有幾個祠都係打細嘅,唔係好過到
對戰鬥係咪冇乜用?

no

盾反大型機械人d光線
成日都反左第二個方向
係咪時機問題?

要lock住佢反
反而啲細嘅好難打

祠個啲玩反擊 如果佢衝既 搵條柱掩護等佢撞
之後圍圈射光線就行遠啲跳起飛埋去射箭
最後階段就兜住佢跑 等佢射完光線就打
對戰鬥係咪冇乜用?

no

盾反大型機械人d光線
成日都反左第二個方向
係咪時機問題?

要lock住佢反
反而啲細嘅好難打

祠個啲玩反擊 如果佢衝既 搵條柱掩護等佢撞
之後圍圈射光線就行遠啲跳起飛埋去射箭
最後階段就兜住佢跑 等佢射完光線就打

祠果d有兩款
齋射果d我反到
拎近戰就冇血先射三定四次光線果d反唔到
係咪技術問題
成日唔知邊個區係勁怪區/新手區
行左好遠先知唔夠抽

一開始跟左主線先係最易,
即右下角3點至6點區域
當然每區都會有啲勁野係度

已經跟左主線去到水象,但未入去打
成日比勁怪一下秒,其實係咪裝備唔夠防?仲係著住日本婆比個件粉藍色衫(睇敵人血量個件)
成日唔知邊個區係勁怪區/新手區
行左好遠先知唔夠抽

一開始跟左主線先係最易,
即右下角3點至6點區域
當然每區都會有啲勁野係度

已經跟左主線去到水象,但未入去打
成日比勁怪一下秒,其實係咪裝備唔夠防?仲係著住日本婆比個件粉藍色衫(睇敵人血量個件)

俾怪秒好正常
你要練好盾反/bullet time先
起碼隻抽唔好俾人打到
多怪就諗計清,唔好諗住無雙咁打
我諗都係睇攻略開屎算
好難搵
我諗都係睇攻略開屎算
好難搵

試搵一兩次唔得就睇攻略
無計
我諗都係睇攻略開屎算
好難搵

試搵一兩次唔得就睇攻略
無計

等DLC啦
DLC1有wahaha雷達
我諗都係睇攻略開屎算
好難搵

試搵一兩次唔得就睇攻略
無計

等DLC啦

等得黎都爆機
我諗都係睇攻略開屎算
好難搵

試搵一兩次唔得就睇攻略
無計

等DLC啦

yahaha
我諗都係睇攻略開屎算
好難搵

試搵一兩次唔得就睇攻略
無計

等DLC啦

yahaha

Yahaha! You found me!
Buh-bye!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞