美劇集中討論區(44) Lovecraft Country | The Boys S2 | The Third Day

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
jumpscare冇乜功力都得 隨時上網撞到個killerjo你都會嚇一嚇
但完全冇意義
我講果隻都唔一定係後繼 可以係即時反應
所以好鐘意Hereditary有幕熄燈見到老母
好自然 但一見到係好撚驚 好有現實撞鬼既感覺
無諗住咁快睇
我都係睇youtube介紹,
佢話有個scene係殺細路,
搞到係cannes睇果D人頂唔順.中途離場
果幕真係嚇到跳起咗
其他都頂得住
10月終於出新season
但覺唔覺得好睇唔起jump scare
用jump scare其實唔算真係嚇到人
我鐘意自然靜靜地令人驚果啲手法
jumpscare係要果下夠刺激
你果D叫心寒,係後勁.令你睇完覺得不安
兩樣野無衝突
呢種會係懸疑片出現多d
jumpscare冇乜功力都得 隨時上網撞到個killerjo你都會嚇一嚇
但完全冇意義
我講果隻都唔一定係後 可以係即時反應
所以好鐘意Hereditary有幕熄燈見到老母
好自然 但一見到係好撚驚 好有現實撞鬼既感覺
有幾何出一套hereditary
同埋我覺得呢套都係玩心理多d
鬼片八九成都係咁,人地都要賺錢
你睇好多都係刀仔鋸大樹,成本同收入差好遠
你話無得嚇我都唔入場
冇乜印象佢地提過big suze呢個人
我知呀 但冇諗過冇交代咩事 佢就咁消失左 好似冇存在過咁

睇返S2E6 IMDB,佢話同toni?
姐係個鄰居
有時d英劇係咁,有d人做1季就唔做
silk好似一季一個助手
呢度應該好多人覺得套野唔算好好睇
講shinning個細路大個左
有另一個女仔又係好似佢咁 有shinning能力
跟住有個奸角出現搞佢地
會返去shinning間酒店

呢啲野又真係冇研究
老師 ....最錫elena
elena啲內心獨白係咁講
記得見到佢地返轉頭好鬼掃興sad左
harry依家好似生性左好多
自從當完兵
果陣好多人J佢呢條片做做下訪問跑去出動
https://www.youtube.com/watch?v=6R4X7OeL3Mc
個導演係痴痴地
佢套Antichrist仲癲
what is a shinning能力?
點解好似變左超能力對戰
呢套無睇
睇過dogville
melancholia<- - -好睇
nymphomaniac<- - - 都幾痴線下,仲要分上下集
威廉就好似有d....boring
無諗到介紹份工比佢會送左佢去比個四眼猥瑣佬
咁鬼片通常都係心理
視覺野要睇血腥核突戲先得
有時都係小製作先跑出
it follows果啲咪幾好
冰河期尾聲嚕
暫時睇s3e1又係冇提toni
唔比返個理由佢地退場
定係之後會出返黎我唔知
係超能力類似心靈感應
google
閃靈能力其實就是能聽到他人內心、與其他閃靈者、進入別人的腦內、看到逝者靈魂並與之溝通的一種抽像超能力
識貨喎
好似原來係講緊愛滋病
小品真係幾好feel
Rooney mara果套算唔算
笠張枱布扮鬼
好似通常都係當無左件事
Imdb睇到
S3e1就係果集
呢套聽聞太痴線我廢事開黎睇
同埋個導演真人好似係仆街 比bjork metoo咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞