美劇集中討論區(44) Lovecraft Country | The Boys S2 | The Third Day

1001 回覆
8 Like 0 Dislike

Upcoming新舊劇首播時間表
http://www.metacritic.com/feature/tv-premiere-dates

綜合所有critics 2019新舊劇評分ranking
https://www.metacritic.com/feature/critics-pick-top-10-best-tv-shows-of-2019

冷門/已完結神枱劇跪拜區
(一般熱門breaking bad / the wire之類個個都知
呢個位留返比近10年內比較少人留意但又都係神級&完得靚既劇歡迎追加)

如要劇透請預先提醒再加4重加密或深藍細字
LM
再見冰河期
lovecraft country正式打破冰河期
po頭加咗in my skin
岩岩先見到原來Dare Me都榮登#1
我睇左嚕
最尾果10分鐘
如果唔係主角應該死左
通常係黑人死先
但呢套有plot armour 唔怕
一路以為uncle會死

我都以為會
通常揸電筒都99.9%會引d怪物黎
Lovecraft睇佢地比白人追仲緊張過比怪物襲擊
班白人真係好撚癲
怪物都有弱點,白人完全喪心病狂
諗起watchmen德國佬煽動佢地打返美國佬
都幾Sad下,為國家搏命,但人地唔當你係人看待

我睇左一半嘅Da 5 Bloods都係講呢樣
越戰果時黑人俾人推哂上前線打生打死
但打完仗番黎仲慘過做狗
lovecraft country
the third day
we are who we are
undoing(終於做)
都係期待呢4套加HDM
今晚返去開Lovecraft
呢度係hbo打手post
幾時有hbo有咩介紹既post 呢

見過有
但好似得兩三頁
HBO始終冇Netflix咁方便

Netflix日日有新嘢上架
又韓劇又歐劇又動畫
美劇又靚仔靚女shesheheheQT樣樣齊

HBO啲節目又成人向又要用腦
一係就題材冷門
最易入門嘅GoT又爛尾
HDM又好似紅唔起

最後我都係VPN訂HBOMAX
香港果個cut咗
Supernatural個dean做the boys美國隊長

https://www.dramaqueen.com.tw/news/20200818/001.html
Amazon 漫畫改編美劇《黑袍糾察隊》(The Boys)繼宣布《X戰警》系列電影「冰人」男星尚恩艾希摩(Shawn Ashmore)加盟演出「點燈俠」(Lamplighter,或稱「綠燈俠」)後,再公開最新加入演員,為《超自然檔案》(Supernatural)「狄恩」男星詹森艾克爾斯(Jensen Ackles)。

「士兵小子」在打完二戰之後,成了第一位超級英雄名人,是美國大眾文化數十年來的重要支柱。
詹森艾克爾斯此次參演《黑袍糾察隊》為他與節目統籌艾瑞克克萊普克(Eric Kripke)繼《超自然檔案》後,再度合作的項目。

不過想看到詹森艾克爾斯現身得再等等,因為他將在《黑袍糾察隊》未來第三季中才˙登場,飾演「士兵小子」(中文暫譯,Soldier Boy)。

先前曝光的第二季片場照曾出現「士兵小子」的紀念雕像,上頭寫著他生於 1910 年,卒於 1982 年。此角色隸屬於叫作「償還」(暫譯,PayBack)的組織,原型是復仇者聯盟,而士兵小子則是以美國隊長作為靈感創作出來的。
睇緊SWAT Season 1
silver fox
hawk都仲ok 唔算老得好誇張
(反而bcs mike真係越黎越老)
同埋見到log lady好心酸拍完就過左身
cooper仲有腹肌

住brba間屋實煩到仆街
住twin peaks果間就自己都驚驚地
heisenberg

cooper

早餐+齋啡=生活態度
BCS最老係果個Cartel大哥
大叔變啊伯
兩套都係,演員全部拎得生果金
ding ding ding之前好似真係入左醫院
但講老都係tp果班老
諗到樣on9野...
假設有人90年代live睇twin peaks
2017仲未死,為情懷睇the return
諗住睇下D角色廿幾年後點
點知

如果有啲舊人好鐘意S1S2 我都覺得未必接受到S3
應該好兩極
但S3正咁多
郵輪果套又係好多年前已經聽過
但都係未睇
咪當獵下奇
你睇呢類戲,10有89係
so below as above有冇睇過
nope
你睇埋咁多恐怖

膠戲我唔會睇
呢套唔膠喎我覺得
好睇

同埋N年前有套叫the descent又係好睇
睇完唔會想入山洞
班白人真係好撚癲
怪物都有弱點,白人完全喪心病狂

後尾個鎮都起碼sundown town
餐廳果度日光日白食餐飯都即刻要佢地死
netflix揀戲睇次次都揀勁耐都揀唔到
早兩日想搵野睇
結果都係開返啲已經睇過既戲
不如睇返D經典荷里活
but did you watch 'the nice guys'
之前先重睇左seven同manchester by the sea
嘩屌呢套原來netflix有未睇
平時就咁碌真係好多野都搵唔到沉哂底
呢套超搞笑,由頭笑到落尾,唔睇一定走寶
you've been warned

我之前玩過尋寶
搵到好多荷里活
問題只係90%我都睇過

thanks 終於搵到一套未睇過又會睇既戲
通常你點尋喺咩category搵
我多數喺咩獲獎肯定的電影 果頁睇好似少啲伏
但有時掃到底會有堆印度戲 唔知想點
佢都算上左位一陣
我係支持lila同酒吧仔成日覺得酒吧仔會錫佢多過士多仔

3個一齊渡假果part真係睇到眼冤
lenu如果唔糾結nino 其實佢本身啲男朋友都幾好 依家果個
除左癲婆仔廢啲之外
生果仔果part同最尾lenu同lila都睇到好感動
肥仔係講緊士多仔?
點解我記得S1果陣得我Ship酒吧大哥同lila
行得咁前
因為果陣酒吧仔仲係壞人feel 雖然成日上lila屋企睇電視
宜家見過士多仔先怕黑
上屋企睇電視睇到我
take a hint,bro

記得後尾酒吧仔有一下好似想打鳩lila
不過佢點都可能好過肥仔少少
咁又係
睇左Lovecraft未
我睇左嚕
最尾果10分鐘
如果唔係主角應該死左
通常係黑人死先

之後佢地每集無論見到咩妖怪我都feel到應該唔會有生命危險
係得uncle有死亡flag
letitia跑果陣應該比支電筒佢揸住跑就冇得輸
士多仔娶lila錯哂 兩條友火星撞地球
佢啱娶普通女人就算
不過S2佢癲狗咁雖然最尾收火,但都係記得佢點對lila

最尾見到lila好心痛喊左
同lenu對比返 淪落到咁
生不逢時又信錯人
lenu帶佢夜晚去party果集
輸在起跑線雖然本身靚又讀書勁
無書讀又結婚又生仔
又係屋企隊友累事

moral of the story:
don't get married
don't have kids

lila條路再行過應該點行好
搵個有錢佬鑿返筆 之後脫離屋企唔賣鞋
自修讀書
我睇左嚕
最尾果10分鐘
如果唔係主角應該死左
通常係黑人死先
一路以為uncle會死

uncle散住步都返到黎間屋仔
隻怪物D眼好密
我有少少密集恐懼症

隻野好肥美
開頭比棒球棍ko果隻之後唔知仲有冇得出場
幾鐘意果隻
雖然好似係
但望落都要9月中先儲多幾套
禮拜一唔洗悶先
加返兩套遺珠
黑人光環?
最底啲圖懶得執
但覺得dare me都唔差屌斬咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞