『薪火post』BNO 續期資訊(98) 副署已經全面收緊

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
今日終於收到話寄緊返黎
咁驚嚇!
你有無收過HMPO既email?
不如先問下dhl有無你名既文件寄過,再攞番個tracking number
4 weeks ?? I think you should call / email HMPO Immediately
有嘢請教各位
我8 July status 去到passport being printed and sent,15 July 收到Dhl message,然後17 July收翻舊document同舊passport.
之後我等到7 Aug都未有收到新passport嘅waybill number,於是我send email去HMPO,而佢哋亦都打翻俾我話10 Aug會有Waybill number.
但到依家都未收到任何message,重點係我上HMPO睇翻我個application history ,直頭無埋record..想問下有無巴絲試過呢個情況?唔該!
2020年陳生表示有早知
唔好介意 唔係挑你機
資本主義世界有樣野叫 division of labor. 經濟學家認為分工愈仔細, 生產效率愈高. 我認為, 當中既原因係: 人唔係全能, 每人有各自強項弱項, 只唔犯法, 其實冇乜問題
樓上師兄想用錢解決自己唔擅長既問題, 呢個係佢既生存方法 點解你既言論要針對人, 而唔係針對事?
幫同事問
有同事改過三次名
申請完之後 SEND左EMAIL黎
要我同事一定補寄改名契
有無其他方法可以
遲終成張original 改名契寄過去...寄失左就真係
16/7 Fedex A.Y簽收出黑洞
人哋都唔諗住再講 我都好心提佢,你喺度拋書包做乜
你唔爭在攞埋Adam smith講 classic capitalism 後面嗰幾個chapter 講最後所有嘢都要有一定嘅限制去確保平衡經濟?

你聽唔出我最後係好心勸佢嘅,咁就算啦
但唔好同我喺度拋書包,大把人讀社科
本來就係要交全彩印
你交咗啲咩俾佢
民政署宣誓
你寄咗咩比HMPO
係外國. BNO 係香港. 有無得叫屋企人幫我搞? 驚寄本bno黎會寄失
試過寄全本特衰去 最後無穿無爛返到手
副署問題
幾多號開始being process?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞