『薪火post』BNO 續期資訊(98) 副署已經全面收緊

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
即係話你唔睇doc囉,咩意思
你個case doc係有寫明架
公司邊有分大細
咁講細公司的僱傭合約都唔認可啦
有橢圓印就得架啦
E statement 囉,doc有講!
係圓印 唔係方印
因為我爬返文 見之前有啲巴打係特登叫銀行寄張statement嚟 而唔係就咁自己印
所以有啲奇怪先問吓
6/7 YATES都未
呢封我真係睇左好多次 連cancelled passport依隻字都冇講 不過上面有人話successfully cancelled passport 我就冇見過 唔知係指邊個email

成日俾個d 中身份證大法或者報lost成功+ref no最後申請唔到既post 嚇死
好多時嗰啲問返都係無中齊3項嘅!
仲有又俾SAR話no record嚇死
呢樣真係煩,其實有無方法,SAR問有無國籍記錄,好過問passport記錄,included child問唔到再問嚟問去真係好煩!
唔知點問
email有寫佢哋話唔到俾你知你有冇資格……
得申請passport record
佢可以填表去問,唔知返嚟會唔會詳細啲...
依個email真係第一次見
以為得thank you for reporting the loss同埋your passport has been cancelled + ref no
咩form
我見佢第二段話enquiry regarding eligibility for a BNO唔會respond
佢會幫你查有無申請護照,但係唔會答你有無資格申請
同你同日同人 都係未received
其實我估填依張form都冇用
因為都係send去DPQ enquiry 個email
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞