『薪火post』BNO 續期資訊(98) 副署已經全面收緊

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
我無賴,我有睇DOC有盛
重有,我唔係果啲一拎到手就即刻乜都唔理離開香港嘅人
我以前頹廢咗幾年,呢一年先叫好返啲
我自己有咩進步我自己最清楚

我身邊識我嘅人都知我不嬲對申請呢啲會有壓力
但最後都係要靠自己

聽完上面啲巴打講完我最後都會自己做
如果你想繼續話我廢,隨便
把口生係你度,對手打字又係你
我理唔到你啲咩
我會好感激上面有覆過我嘅所有巴絲
因為佢哋無必要同義務
而且我自己都知自己煩,我認
你要繼續鬧就繼續,我唔介意
你拿拿臨去玩一轉報lost先啦!操到無問題,或試咗去到對過資料啱,咪撳submit囉!吸一啖氣撳一吓,成個人鬆晒!跟住等回覆,就算要求打電話過去都唔需要緊張,問返幾項個人資料嘅啫,你研究吓點打電話,定到時問佢電郵資料得唔得仲好啦!祝你一切順利!
本野係你嘅 咁大個人你自己想點做就點做啦
你要幫手嘅大家都肯

你過去係點,呢度其實唔係好有人在乎,但你嚟得喺度問,大家都會想幫你

但如果你都過唔到自己個關,冇人幫到你
https://www.gov.uk/government/news/her-majestys-passport-office-update-on-passport-applications

自己睇呢度
如果你申請護照進度比HMPO個標準長超過兩週可以去領事館申請Emergency Passport
之後同HMPO claim返向Emergency Passport個費用

Overseas applicants who have an urgent need to travel will, as usual, be able to approach the Foreign & Commonwealth Office for an Emergency Travel Document (ETD). Where HMPO has had a passport application for 2 weeks longer than normal service standards, it will invite customers to contact us to arrange a refund of the cost of the ETD.
深藍
6月11簽收
7月19received
7月21being process
仲等緊...
我7月2已經開始Application being processed, 但到而家仲未有回音....
7月中簽收到而家都未received
6月11號寄
今日收email 話批左 印緊 bno 副簽
我6月8簽收 7月4出黑洞
7月8 being process
都仲等緊佢轉
Fedex 紀錄7月2日簽收,而家影都冇,
官網個Application history 仲係6月嘅Use paper form to confirm identity
等下,見有啲巴絲6月尾簽收都未轉received
同你完全一樣呀ching
有消息記得分享
Send the form and your documents
蘋果日報出事 bno 睇路呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞