『薪火post』BNO 續期資訊(98) 副署已經全面收緊

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
咁報失煩唔煩?多唔多嘢準備?樓上有巴打話要打個電話,講咩架?
報失係一定要做㗎,詳情請睇 doc。報失完會有 email 叫你打去一個英國電話,係 hmpo 黎,其實只會問一d 基本野,e.g. 名,身份證no.等,全程幾分鐘, 個officer 應該會係電話講埋比你知你下一步係咪可以直接 apply for a new passport。

建議用 Skype 有 one-month free trial (400 mins)
仲諗住有開心大發現
依家係咪唔使再交「5.閣下的出生證明」?
真心想問
搵個人countersign 真係咁難?
我都幫左幾朋友
平時唔問冇人知
一問身邊總有3,4個係左近
中晒身份證大法三項,已經係開心大發現啦!
啲人唔敢開口嘛!

不過有巴打話問咗30幾個都無......
Report返
六月第二個星期Documents Received
岩岩 Application Approved.
謝 薪火Post 樓主.
你上去網站到試玩吓啦,我剛剛先試玩咗報lost,一日last step個submit制唔撳,你仲可以倒後返去或最後對完資料有錯時改!你鍾意嘅上去不斷操練都得添!另外申請程序都一樣可以試練,你咪睇住doc,一路試玩吓囉,唔使收錢嘅!我都係用幾分鐘就玩完,啲問題你一定識答,唔使驚乜驚物,勇敢啲,幾大就幾大!
操PAST PAPER
Practice makes perfect

佢咁驚青,操吓可能信心操返返嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞