『薪火post』BNO 續期資訊(98) 副署已經全面收緊

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
佢話已送達但係Home Office未話我收到
居留權係PR 同 BC先有
5+1都係VISA
唔係呀我意思係 譬如改BNO有得移民咁
Anyway
居留權係串佢用特區入唔到中國境姐
仲以為你話fedex未寄到

大把人6月寄到,home office而家都未轉receive呀
幾十萬申請做唔切呀
因為home office到send咗個email話我未寄啲文件俾佢
我以為佢未寄到
原來係我誤會咗fedex
基本上,每日都有同你一樣嘅問題上嚟,爬一兩日文,你會認識黑洞同期待出洞

You are not alone :

https://www.bbc.com/news/amp/uk-53494998
入左黑洞啫...個個都係咁
上個post有人又係入黑洞又無禮貌咁問system未receive 比人撚狗
我下次會爬文先問
人地寫明要交嘅野 特登唔交過去 係咩概念
香港人最鍾意搏大霧
補文件最好唔好同新申請撈埋一齊啦
依家已經無咩文件要求,全部都應該交得到,只係副署表呢一樣要幫PE 手去批啫!你哋唔交咪出電郵要你哋補囉,反正寶補到返嚟!咁鬼多人申請,無心情好同你哋花時間認證個L樣!
係喎,你補文件應該有專用地址喎,點同朋友夾埋寄呢!
呢班人個心態係:你哋咁辛苦求人副署,正一傻仔!我搏到就得米!

所以連副署表都無打算下載備分!呢啲人咪等PE 寄返張要交埋實體相嘅副署表,等佢哋急吓囉,成個程序搞返一頭半個月咪幾好囉!叫佢哋記得寄副署表,一定要DHL 加急先有誠意,保險梗係要加啦!
FEDEX個網完全係垃圾,開個戶口都ERROR幾次,又會轉去其他國家既網
DHL個網就正常,但比完錢都無提過假日收件會加錢,唔打去問野會到有人上門先知
另外,我見申請文件無提過要出世紙(我要副簽果隻),點解好似咁多人都要交?
呢個月改左系統,簡化左BNO續證文件要求
基本上由六月開始我見過幾百個reply 係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞