『薪火post』BNO 續期資訊(98) 副署已經全面收緊

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
唔係伸手黨就得
好多撚樣好無禮貌
你要填乜form
相已經係countersign form上面有
唔使再另外print
你係補副簽定未申請?如果係未申請的話,申請之後會自動畀張副簽表你,張副簽表會有埋你upload張相
唔該巴打
睇頂置
唔明點解咁多人dislike所巴啲cm 明明佢咁有心
可能嗰個人係世柒
基本上一樣
6月頭申請 8月頭收message批咗 等寄翻翻嚟
佢睇到會負皮你

其實咩人都好啦,佢兩個咁得閒追我post,仲密密負皮我,可想而知個內心壓力幾咁大,每日個心理幾咁唔平衡!我估係之前寸親嗰啲囉,咁如果唔係講中佢心事,點會耿耿於懷!其實佢哋將道怨氣,化做動力,幫多幾個人副署咪仲好!如果佢係根本無bno嘅,其實印象中無乜寸過呢類人喎,佢哋咪應該爭取平權囉。乜都唔係嘅,我成日講,自己設立目標去爭取機會!

我個朋友經典例子,會考唔掂英文唔得,依家咪留學兼大學畢業,外國生活中,有佢咁積極例子,你班放負友仲有咩好籍口?

人生係彩色定灰色,好視乎自己點去睇!以前有套電影口頭禪:有信心未必會贏,無信心就一定會輸!申請續bno如是,做人亦如是!
睇頂置
同Friend同一日寄
佢兩星期前已經轉左Status
但我仲係黑洞
全面收緊
跟住步驟做都唔識?好清楚啦喎

要身份證大法確認,即係唔見護照啦,首先要做的係報失護照
唔可靠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞