『薪火post』BNO 續期資訊(98) 副署已經全面收緊

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
置頂有齊四大速遞電話,自己格價。
另有黃店LHK,但英國會用皇家郵政派,會有慢件情況,風險自決!
我都係今日收到,個幾月
我有個問題好想問
我認我弱智地18歲申請身分證果陣
拎埋本BNO比佢剪左 啲fd叫我報失
但我真真正正比入境處既人剪L左
你地覺得我仲可唔可以報失
唔使,你既然真係認知係入境事務處剪咗你,你唔需要報失,一樣正常續就得!不過最好報damage,話俾佢知原因就得喇。就算系統唔報damage都要寫信解釋,因為之前都有人俾PE 問過,點解俾人剪咗!有舊證俾人,永遠方便自己方便人去批你。
你續個時報damaged passport
報告吓進度
27/7 DHL RYAN MORAN 簽收
14/8 Documents Received
出咗黑洞
Application being processed之後通常要幾耐先有消息?
唔該哂 ching
唔該哂 ching
唔該哂 ching
梳 我無真係咁感激架
果陣話連唔到網絡呀 痴線
唔該哂 ching
其實而家用5+1好似都唔洗續BNO,啱唔啱?
照續嘅人純粹唔想用特衰護照出入境?
點解入境處既人會剪左?
同埋,點解要俾BNO?
續左先去到英國入境個時咪無咁煩囉,唔使查三查四
因為個時BNO係入境處出架嘛,D職員咪 on99 當左仲係港英時代咁照剪BNO囉
7月8 being processed.....
有啲人,連舊bno都無在喺手,入境時點證明自己係bno?續咗,到時申請5+1,點都快啲完成批核啦,起碼核實程序都簡單啲。
實情係我去申請既時候 有張卡痴喺窗口話可以拎BNO去剪 咁我拎整左身分證就順便帶埋去剪 都好久以前 大概係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞