『薪火post』BNO 續期資訊(98) 副署已經全面收緊

1001 回覆
23 Like 5 Dislike
直接申請續期會比你不停問有用得多
R Moran 終極黑洞

上星期話叫我副簽返,跟住求其搵條友幫我簽, 今日已經到手!
雖然BNO VISA 仲未出,不過睇番現時要申請成年親屬過英國,係要令英國政府相信係香港係唔能夠做到。

如果你父母自己住、或者住老人院,英國政府有理由相信佢地係香港都可以好好生活到,而且香港生活費唔會比英國貴太多,所以你要諗定點解釋到。

或者希望BNO VISA會比現在要求低

『薪火post』BNO 續期資訊(99) 希望100之前會approve
https://lih.kg/2157823
你唔去預約圖書,圖書館會寄預約單俾你,咪有地址證明囉
使鬼,IR56B咪得,除非佢自僱或者無工開
點解唔做野穩陣D呢
IR56B有幾唔穩陣,佢本質上係letter from employer
當然,攞預約信都OK
萬一reject 叫你寄過咪嘥錢
我無聽過有人寄 IR56B reject,反而成功的就聽唔少
我其實7月中寄哂 status轉咗application being processed

嗰時填見letter from employer 咪以為公司寫封reference letter就可以

點知見有巴打要銀行寄statement 先好奇問吓
佢選擇左寄statement者
就係奇怪囉
自己印statement 做住址證明咪得
點解要銀行寄statement 比自己先 可以做住址證明?
咁我要睇返個post先知乜事唔知頭唔知路
咁點解之前又唔求其搵條友簽咗佢?
之前有啲人驚e-statement 係印出嚟驚俾人彈,後來有人要補,問過電郵過去得,再之後有人問PE 接受啲咩,咪有doc嗰段英文囉!
因為再早啲時間唔可以用e statement
之前諗住搏大霧,冇揀other, 佢冇叫搵人簽
7/17 r Moran 都未轉doc received...
其實只要薪火post少啲叫春文100前approved 不是夢!祝各位巴絲早日Approved!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞