(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡10

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
[member]想問問大家對Kame ManNen點睇?
今日去睇,感覺好文青,戴落又幾舒服,但好似好少人講呢個品牌/member]
其實呢副咩brand
仲會唔會有貨
寄返嚟香港ok?
Superb要用iterminal 影相度eye point
係個人訂製鏡片
日本買真係好抵
東京奧運都要取消睇怕2022年先有機會去到日本搵你
我都配過一次,視光師而家都潛左水…
我都想知 又 Gentle Monster 又Tom Ford 又有Moscot
好似被bam
Gentle Monster Puyi旗下獨家出面應該危危哋...
Moscot大陸製ivision賣價其實差唔多。官價打埋個折只不過送埋鏡片啫。

但我見ivision開咗第二個page smart optical都係透過ivision online shop買Moscot. 就鬼鬼地,係我就直接去大鋪買啦。
想問下手造眼鏡係咪全新都會有d花痕 我揀左3副都有少少
唔好話手造, 機造都會

無辦法避免, 小小緊有

當然太誇張就唔得啦
有條深刮痕,指界刮會feel到算唔算嚴重

不過只能夠講句, 愈高階眼鏡出現機率愈小

要睇牌子手功 & QC
個人有強迫症...日後去翻新唔知搞唔搞到
呢d 無錢賺嘅task, 邊個得閑同你搞翻新

收你太貴不如買過隻, 太小無肉食之餘又要孭飛
咁又係,到時戴舊左應該會換過副算除非人地送
咪就係, chrome hearts 1萬幾千 d 人都係戴1~2年
窮呀
去小2次日本樓都買到啦, 何況眼鏡
你啱
好嚴重,手唔手造都唔應該出現呢啲問題
賣嗰間直情有問題,建議返去要求處理

可能係品牌QC唔好,但更有可能係眼鏡店保管得唔好(例如跌咗落地整花咗)

膠框?
膠可以打磨
金屬就建議換parts
膠框呀,金子
咁係咪要換個副好d
但係你明知有痕都買?
舖頭如果夠無賴可以話係你自己整花

先試吓叫佢打磨啦,唔太深就好易救到,未必要換
(不過香港好多垃圾眼鏡店冇做打磨)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞