(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡10

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
金子唔買職人會唔會好浪費
點會呢
難道金子main line就唔係職人生產?咁工場入面嗰班咩人黎?
當然差唔多價錢下,你prefer稀少d既職人品牌都好合理,但買main line唔可以話係「浪費」囉
用錯字,唔好意思
因為唔知職人品牌同main line手工上既分別差幾多
啱啱入坑想買性價比高既眼鏡,
覺得幅眼鏡上有職人個名出自名師會勁啲靚啲
其實要睇你鐘唔鐘意副鏡仲好啦
每個職人我相信都好比心機
想請教吓,其實eyevan同eyevan 7285係造功上會唔有大分別? 本身對金子kv34有興趣,先二千六,但最近又睇中eyevan colon

會唔會話金子造功好過eyevan?
想問下一般你地會買咩嚟裝d眼鏡? 而家屋企太多眼鏡我同我屋企人大概有100副左右 買d盒裝得幾副好似唔太化算 thx
櫃桶
大家有無玩clip-on太陽眼鏡? 本身帶緊增永gms-800,想配返副,巴打們有無好介紹?
上目 倉庫 新黑
有無巴打推介邊間好
7285會多detail過eyevan

金子太多款,好難一概而論
Clip on 好撚難carry
反正差唔多價錢不如正正經經買副超好過
除非巴打好靚仔
想請教大家,面大嘅話,
有時眼鏡兩側會夾面,但未至於痛。
其實帶得好睇,係咪好少眼鏡臂會向外?
而一夾到面,就等於不合適?
大錯特錯
鏡臂闊度可以調整,但FPD(鏡片中心距離)冇得調整
因為面大而揀一d FPD太闊嘅框,只會落得如此下場

你個例子咁極端
我度數比較深,又唔想帶con,但係成日揸車所以先想帶clip-on
我近排都搵緊,見到呢兩副喺d眼鏡鋪page出現過

井戸多美男 T465

Native Sons Kowalski
經常有人話新黑唔識調整
原來係真
好靚 巴打邊度入手?

Btw巴打你賣啲vintage嘢都好正
幼框黎講,冇做到一個sharp既曲折點,就係唔合格
唔滑=好彩,但如果佢咁樣幫你調,代表佢用同一手法幫其他人調
屬於調整既基礎理論黎姐,冇話唔批評得既

不過我自己都係新黑受害者,佢較闊膠框竟然係較臂而唔係較front part, 佢真係唔識㗎

你呢副唔係新黑,姐係呢間都一擔擔
因為你之前話自己全部眼鏡都係新黑買,所以我誤會咗
未較之前影,咁我咪替你開心囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞