(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡10

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
仲有側邊橫樑位(日本叫智)既長度都重要
香港蔡司應該係廣州
https://instagram.com/old.treasures.hk?igshid=1srk4uzt1zjtt
https://www.facebook.com/oldtreasureshk-115727093583889/

1970年代古董Hilton Classic
最純椊既線條美,材料高級,同埋最重要係有一種「氛圍」,難怪日本人咁鍾意

男女肥瘦都咁撚型
有無辦法平啲入手非中國 東南亞製嘅鏡
想問一問各位bro
有冇去過旺角銀城 - 好視力眼鏡配過?
因為想去佢去配副yellow plus
我以為佢淨係嫌個鏡圈細
嗱 據我所知姐
Yellows plus香港代理應該得兩間
上且同尊貴
睇你追唔追行貨
水貨我就唔知喇 好多都有
好呀 唔該你巴打
其實係個架太細
副tb 太夾
副dita 就個圈太大
增永果副會唔會岩亞洲人 size d 定係我頭大都有影響
最近睇岩呢副

10eyevan rimway

唔知大家點睇
個木盤好正
Rimway靚,但唔值呢個價錢(我覺得所有10eyevan都係太貴,吹大咗)

不過你配的話,鏡片一定要吩咐人同你做鏡面處理,姐係側邊要拋光到透明,咁先有高級感

Btw, 分享吓古董rimway

多謝師兄詳細分析
想問下咁多位巴打
如果個鼻唔夠高托起幅鏡
可以點搞?
見上網有啲咩增高鼻托膠 但好柒
想問有冇啲冇咁柒嘅方法去解決問題
想問tb011 同 tb908 有咩分別
入咗大量古董法國crown panto靚相遲啲再補
有興趣可以DM
https://instagram.com/old.treasures.hk?igshid=1awcc5hsn57hh

小弟睇中左eyevan 717w, 請問去邊間買好
金子有無邊副 celluloid 嘅似 tb011 / dita union 嘅形?
999.9 m43睇到心郁郁 其實點先知啲眼鏡定價?想計下筆直
請教下咁多位

我覺得白山weep two tone 幾靚,但如果佢冇金屬鼻托晾起副鏡,我怕副眼鏡好易跣落嚟。

有咩其他牌子有出白山weep two tone嘅款,但係有金屬鼻托?
又或者白山weep two tone其實係咪有金屬鼻托版?
睇下係電鍍定係噴漆?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞