(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡10

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
連日本來回機票?
隔離po 豬巴開咗個mewe group
https://mewe.com/join/香港眼鏡研究群組
有冇巴打係日本買過玳瑁眼鏡?如果戴住返香港係咪都好大機會被發現?thx
唔好博
狗會聞到,講緊真狗
咁勁?犀牛角 象牙 炸藥 毒品 乜都聞到
係可以,不過唔知香港嗰啲有冇train到咁高level

搏唔過,摶唔過
「朋友」由日本寄過好多次去香港同台灣,冇事

第四副好靚,不過驚戴上去會有少少老餅
玳瑁眼鏡可唔可以拎去配鏡片?
緊係得啦
配唔到鏡片有咩用?

但香港好多眼鏡店唔識handle
眉框還好
全框易出事,要搵d高檔同經驗豐富嘅先得
「朋友」仲有冇玳瑁架?咩價位到?
睇lens size 同 pd

但一般情況
板材框就冇乜問題
金屬框都可以接受,但1.6會好d
第三副先老餅
80/90年代好興
而家仲有好多日本阿伯戴緊

但其實有霸氣/氣質既人基本上乜都carry到

因為而家大澤龜甲D款young 少少,有D金屬mix玳瑁款(唔係眉鏡),第四副ok嘅,不過有時真係戴上去先知,之前做過一副全水牛角,同第四副個形狀差唔多,不過戴上去冇恒眸t272靚,而家好少戴
巴打,你覺得大澤龜甲D玳瑁同maison bonnet 比邊個靚D?
有無可能呀.....作故仔咩

首先而家係咩時勢......再講做得sales 狗要追數點會想趕你走呀

老實講1係就你地打死狗講價, 1係就無錢但係就想要好野.

咁人地sales 明知單生意做黎都係蝕, 唔趕你走先奇啦

我就唔信正正常常去買野會比 sales 趕走, 真係嫌錢腥呀

即係等於你入chanel 講價 r 折, 睇下班sales 點對你

利: 賣錶狗
Maison bonnet未摸過
答你唔到
你唔信咪算囉
第一次未搬舖果時態度係好好既又叫你坐底較到啱為止

但上個月拎眼鏡果時叫我喺門口等之後就咁遞幅鏡俾我就算叫佢幫我較下幅鏡果時個4眼仔西我面
想買副steady 有冇邊間黃店推薦
想問下各位點睇最新蔡司新出嗰隻防病毒鏡片?
其實呢啲眼鏡後生點先carry到
我想像中要去到石修咁嘅年紀又有咁型先戴得好睇
品味唔同,無謂勉強
笑撚左,咩「明知單生意做黎都係蝕」
喂,如果純配鏡係蝕,貼著係門口話外來框唔配啦
就算賺少少,人地都叫做客丫。

我係佢到買過兩次框連鏡,之後試過一次純鏡
的的確確純鏡個次,西口西面,
比完都唔想再理個客咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞