(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡10

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
多謝巴打介紹
應該係同金子簽左,但係又見佢哋有時同啲品牌例如Porker Face出cross over,我都唔太清楚

如果Masunaga啱心水就加budget直上,一步到位應該差小小啫
又係加少少
成個潮流台 手錶 牛仔褲 皮鞋 無一樣走得甩

搵日再去上目睇下先,不過新黑好似平框
下次換個問法,開個post話我覺得「$4000以下連鏡嗰d眼鏡全部都係垃圾」,咁應該有好多人俾到唔過budget嘅提議你
係窩,撚唔到
想知如果唔啱既眼鏡邊到有得賣左去
買左副Dita Union 帶左兩次
都係極唔順眼唔啱臉型 想賣左去
金子kv-34易襯,幼框,又平
韓國人既金子best seller
FB group
戴緊KC49 (面長+闊). 有冇咩其他牌子/款推薦?
自己去試啦
咁抽象,點推介比你
見樓上有人推BJ COM-543. 想睇下有冇差唔多款的
Thx 巴打 都有試yellow plus同op 嘅眉框,不過個型都係金子最好
分開買,新黑買架,再出去配鏡
巴打港島定九龍?
九龍
巴打配鏡有介紹?
眉框 推一推白山眼鏡
Thx 巴打
白山眉框好型,不過佢線條粗,硬朗少少,我個人矮毒襯唔到
如果港島我推介豬巴
你可以seach ig: 852opticien
姐係樓主?定另一個人?
所以都係新黑買架再去豬巴配?因為新黑啲鏡唔得?定會平啲?
sorry 好多問題
樓主係金子巴,在日本
豬巴係豬hi八格野郎

新黑驗眼/較鏡冇咁好(利申爬文見到,我未用過)
豬巴對鏡片產品認識好好,可以俾你合適建議你,較鏡都好好

如果唔計黃藍同價錢,眼鏡大師係驗眼/較鏡頂級之選

我自己就去specstore多,冇特別強項,不過個整體體驗好舒服
你睇中隻架如果得新黑有咁咪去新黑, 如果唔係就自己周圍去睇下啦

同一副眼鏡唔同人戴有唔同效果

Robert downey jr 戴dita 好睇唔代表所有人戴得好睇

附上眼鏡店黃藍list
巴打,點解我去邊個台都見到你
認同新黑手勢唔好
我金子係佢度配
豬巴啲框選擇多唔多
ok嘅話考慮直接搵佢配
大家興趣相近
豬巴係邊間?
852opticien
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞