(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡10

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
冇見過
但佢係handmade in Japan
賣價同oh my glasses差唔多
所以先想問下有冇人識
或者咁講
以前眼鏡唔會出太多款
同一款出好多 front size同temple length
客人因自己需要customisze
所以front同temple會分開
其實Tart 有咩背景故事?因為上網都無咩資料,當然最多人講就係Johnny Depp 戴。
想問下咁多位巴打
想係owndays配幅$1600嘅眼鏡是否不智

利申:唔太熟眼鏡 純粹貪佢個款日本造
同埋個粗框幾襯我面形咁
或者巴打們有冇其他差唔多價格嘅粗框推介
Oh My Glasses好似差唔多呢個價位
加小小睇吓杉本圭KS130,用賽璐珞造
唔該巴打先
頭先扮工睇左陣
香港係咪得blackzmith有賣
同埋blackzmith個網個價錢係咪唔包度數鏡
就係想要呢款框
但out budget
同埋自己鍾情玳瑁個隻啡啡黃黃色
新黑好似都有
未幫襯過blackzmith,不過似係唔包度數
上左新黑個網睇左睇
好似唔見有

如果想配埋度數 巴打建議係邊到入手好
如果冇其他地方有Oh My Glasses, 就Blackzimth買架,之後去其他小店配鏡應該最扺
唔該巴打
搵日去門市睇下有冇得試先

Btw 巴打係咪唔推介owndays個啲大鋪
港九都有黃小店,唔使去大鋪呢
想問吓大家對eyevan嘅評價如何 見佢都淨框都3千幾
10 eyevan正嘢嚟
同就咁eyevan有咩分別
巴打有冇邊間好介紹
我多去cwb間specstore,不過鏡片唔係特別平,如果你鍾意之前我話嗰個杉本圭,可以上去睇下,佢好似有幾隻色,應該平過blackzmith,鍾意粗架呢,衫本圭好正

呢到有2個業界巴打有自己出post,可以seach下,一個港島,一個九龍

再附上黃店list

希望你配到心頭好
感激巴打
連登有愛

巴打自己冇有咩珍藏

多唔多人呢款?
帶緊TB011
幾中意個款 但可能頭大 覺得太夾 帶得唔舒服
買左副DITA UNION 52MM 覺得太大 後悔左
有無差唔多款推介下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞