(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡10

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
總之呢間真係貪平小小,但冇對服務要求(黑面),自帶度數(驗眼係零分),淨配鏡(有賣假金子前科)先好去 ~
我都係幫襯左新黑
Steady 好似唔多地方有
有啲更心水嘅黃店但無賣
我又冇乜野
淨配鏡r折
之後介紹個女frd 去,佢話試左勁多副眼鏡都冇西面,最後有幫襯

公度講句,佢度配鏡是抵的
Glassholic係之前佢地夾份做
而家視光師巴打佢自己同genic合作,同glassholic再冇關係
我都有留意下bespoke, 日本同法國兩種晤同風格,個人覺得大澤款式比較傳統,Masion Bonnet 款式好多樣化。當然Maison Bonnet係Bespoke界嘅殿堂級。。有機會真係想去睇下。
巴打賣咩錶
有冇vintage rolex?我想買
試左好多唔同牌子 steady最岩我面形
唔該曬巴打
之前睇全民造星見牙醫副眼鏡好靚,個形好啱心水,有冇高手知道係咩牌子?
應該係white screen
whitescreen 新黑有得買
Thx, 去睇下先,但眼望牙醫果副比較圓,white screen果副扁d
賣新錶
PMQ 有間本地眼鏡店,可以幫人remake 仲要好平。利申幫襯買過現成眼鏡
多謝你
有冇話咩名
請問有無巴絲高低耳得好勁?
戴眼镜有邊低得好明顯
就算調咗個腳架都無乜用
仲有乜方法⋯⋯
冇記錯叫absolute Vintage Eyewear,去過一次,價錢的確幾抵,個人覺得可接以一試,支持下本地手作小店。
以前佢係 k11 擺market 幫襯過, 普普通通

不過如果無乜 budget 嘅人就啱晒
我都係面大 想請教下係咪要調整個鏡臂撐向外?
Yes
其實撐向外一d都唔柒
咁其實係應該由鏡框開始就撐向外 定還是鏡臂中間先開始屈向外?
較平d鏡框個弧度
上網見到上目x masunaga 嘅e副鏡好好睇,不過18k金造應該好貴下,有冇咩類似嘅可以推介下
http://ocularplus.com/blog/?cat=10
呢個款幾正
金子kv 78/80
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞