(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡10

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
800度近視想買眉鏡係咪冇可能
有咩問題?
你介意鏡片喺框後面突出黎?

揀副細size既咪突少d
新手 想買副金子KC-74 加 防藍光
有冇舖頭介紹?
自來框想配有度數太陽鏡 有推薦嗎?
眼鏡有無話 black friday 特價?
歐美online shop會有
想問吓呢度嘅視光巴 我做完smile 8日 覆咗診左眼 視力1.0 ,右眼1.3 ,1.3姐係幾多度
想問下鏡片質素對隻眼健康影響大唔大?
成千度下下配hoya都好甘
如果唔係大牌子,就算易花d,換密d都得
要做到1.74係一般鏡都做到?唔洗大牌子?
視力同度數係兩個唔同concept, 冇得咁樣換算
最基本要有防UV,咁基本上大部分牌子都有
貴鏡片主要改善影像扭曲,或者其他額外功能例如防藍光、變色、抗疲勞等等
1.74又係差唔多咩牌子都有出
咁你無錢咪揀d平既防UV 1.74, 度數正確的話唔會戴壞眼嘅
上Carousell見到有啲人賣眼鏡,有啲款唔錯
有冇人幫襯過?信唔信得過?

d 金子 係假
我以為佢啲價似層層咁,點知賣價野架
巴打請問你眼鏡舖喺邊有冇tg
TG @okenak

我喺日本銀座既金子眼鏡店

而旺角genic有個corner分享一d我嘅珍貴vintage眼鏡收藏
性價比算高,抵玩
想買金子x issey miyake D眼鏡係咪得上目有
香港好似係佢獨家代理
想買Mr Leight...係咪得新黑?
真玳瑁中金,呢副癲,連鼻托都係玳瑁

想學lennon咁整幅幼框超
追左post見到樓主介紹hilton classic好唔錯
如果金子或者Oliver peoples呢啲款樓主又有無咩意見
John lennon 自己都有用algha, 而hilton classic就係由algha代工,基本上除咗牌子名刻印唔同,其他完全一樣

之前介紹過john lennon同款american optical ful-vue,可惜上個月賣咗
同埋金子、OP當然有出呢啲款

但hilton classic係包厚14k金,金子OP係titanium, 完全唔同level

最重要係價錢差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞