如何成為”療癒系”KOL! Alicehaha開網店賣一套淘寶餐具承惠$500(6)

1001 回覆
85 Like 8 Dislike
好地地一個正常人,生完仔都唔會日日岀post公告天下打鑼打鼓話俾人聽佢做左人老母啦
佢根本就attention seeker
同時又想人安慰佢讚佢獲得人地認同
又掛住以前未生仔嘅生活
可能係脫髮脫到想找回這樣的自己
下次就會同廣大老母分享點樣醫好產後脫髮
老老豆豆我覺得亞歷山大老母係識教仔同錫自己啲仔況且想當年亞歷山大真係幾得意嘅~
衰就衰在佢老母成撚日派j圖

相比蝦乾唔識教仔見識少蝦毛又唔得意
無得賺人氣唯有日日屌下個仔
咁掛住
嘴賤都係咁講
塞返個仔入你個西到囉
除左狂出自己J圖覺得自己好索之外
唔記得亞歷山大定細佬有次流晒血
佢老母仲掛住影相出post之後就unfollow左
嗰下覺得出post真係緊要過個仔?
蝦gone感覺都會係咁 有咩唔理影低左先
真係睇咗咁多youtuber+自己朋友咁耐,冇一個媽媽生咗仔係咁怨同強調自己做咗老母,或者幾掛住未生嘅生活。雖然頭幾個月真係好辛苦冇得瞓,但佢都一定唔係最慘嗰個啦...個仔得個兩個月 頂盡10幾廿磅,睇相又唔係超肥,有媽媽手九成係自己抱唔啱

利申:我同事有,佢都話可能係第一胎唔識就力唔啱位所以先媽媽手,但冇怨過
最慘係至少山大係真心cute,蝦乾想靠個仔紅,收皮啦。新個post仲話可能大家想睇小小熊貓多啲知唔知醜
就算有媽媽手都要將兩幅圖砌得靚一靚先出story
鬼咩 又要抱蝦毛又要出po又要剪片
除左日撚日提住自己做左媽媽同好辛苦
佢仲有咩分享

煮野食整蛋糕又唔掂
網店又收皮
穿搭又時裝災難
其實除非好似ava wong果d 有大水喉射住 有錢請保姆/有長輩幫手湊 自己咪可以日日鼠出去做party queen 同d sis high tea囉 如果唔係就預左無得甩身架啦 蝦毛得兩個月大應該仲訓好多 遲啲越黎越大,訓得越少 要陪佢玩 仲痴身 留名睇蝦乾到時再瘋狂出po呻
between 蝦乾諗住請工人自己就繼續以前嘅生活 點知疫情關係工人有排未黎到job又少左收入驟減 所有如意算盤都打唔響 笑死人
其實除非好似ava wong果d 有大水喉射住 有錢請保姆/有長輩幫手湊 自己咪可以日日鼠出去做party queen 同d sis high tea囉 如果唔係就預左無得甩身架啦 蝦毛得兩個月大應該仲訓好多 遲啲越黎越大,訓得越少 要陪佢玩 仲痴身 留名睇蝦乾到時再瘋狂出po呻
between 蝦乾諗住請工人自己就繼續以前嘅生活 點知疫情關係工人有排未黎到job又少左收入驟減 所有如意算盤都打唔響 笑死人
唔係工人
maid
佢啲sponsor好似真係少左?

日日都po個仔出黎r生意
如果佢可以好似d明星咁用emoji遮住佢個仔個樣先出post就好

真係好撚樣衰睇到好心寒
係咪做得陰質事多生個陰森仔出嚟
我都想話佢BB真係一啲都唔可愛...好心唔好咁自大以為好多人想睇你個仔啦屌
呢個半透明既嘴唇係想點 露到啲牙出黎既

頂真係咁刻意揭起個tagon9架wo
有無人整理過個pr list?
我過兩年生仔嘅時候睇返
笑死
成日都較到幅相咁白就以為靚
白咪啱囉
北歐風呀嘛
抵制助養蝦乾蝦毛既brand
(見佢最近啲post tag呢啲brand)

Adornmonde
Baby Dior
Stokke
Mamas & Papas
Blossom & Pear
Red Castle
Muji
Smart Cells Hong Kong 英國寶諾臍帶血庫
Ikris Jewellery
Tefal
Fancl
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞