如何成為”療癒系”KOL! Alicehaha開網店賣一套淘寶餐具承惠$500(6)

1001 回覆
85 Like 8 Dislike
我都係!特別成班一齊吹捧但本身唔出名個啲真係可以唔使考慮
佢哋sponsor畀kol嘅product入面嘅錢本身咪又係出自消費者身上
所以邊個brand亂派product就罷買邊個
香港kol個生態太唔健康
養咗好多不學無術嘅kol出嚟
冇錯!其實外國好多KOL都係好專一咁做自己個嗰範疇做到多人賞識之後先會有多少少其他片比如vlog呀煮嘢食咁...但香港好多都係千篇一律然後冇賣點,但就一樣係咁收sponsor,我就要畀勁多錢買product養埋佢哋

脷伸返我針對不學無術個啲㗎咋:例如蝦乾

即刻諗起蝦乾 與 蝦乾老公的內心戲🤣🤣
好食就話姐
hagone啲包乾到裂開
唔咬碎啲都驚噎死
仲要公審個老公食咗d 材料(好似係朱古力定奶?)
搞到佢個製成品美中不足
唔知以為佢住深山要隔個幾月先入得城買材料
再整囉 可以點啫🙂
佢仲要係明知會fail又要照整用黎公審蝦公
佢都係快啲快皮 專心湊仔啦
update下先

抵制助養蝦乾蝦毛既brand

(見佢最近啲post tag呢啲brand)

蝦乾最愛LC煲 Le Creuset
Lady M
Adornmonde
Baby Dior
Stokke
Mamas & Papas
Blossom & Pear
Red Castle
Muji
Smart Cells Hong Kong 英國寶諾臍帶血庫
Ikris Jewellery
Tefal
Fancl
Pampers
Baby Swipe
Clarins
Hugsie
Dermacept_RX
Hair Receipe HK
an_autumn_night

PR如果唔想幫啲brand倒米
唔好再送野比蝦乾/搵蝦乾蝦毛賣廣告
嗱 我唔准你咁講呀 佢邊係明知fail啫 佢識鬼整咩
肯定係諗住整中菜咁搵其他嘢代替或者份量爭少少都ok 如果得仲可以擺上網威下添 fail咗咪賴老公

點解佢咁鍾意影對腳
又唔係靚
仲要啲pose奇奇怪怪
可能平時成日睇av所以廚房拍片都要影象腿
第一張gif對腳好核突...
本身想買clarins既hand cream同潤唇膏,不了
用完樽頸霜會轉係外國網站訂算數
佢隻腳粗到可以一腳踢死人
其實重點係對鞋
鞋得買左貴野 仲唔曬下?
多謝絲打指點迷津,唔講都睇唔中係名牌鞋,佢着上身一啲貴氣都冇
夢幻RV

屌鳩蝦毛唔識吃拉睡
你天生識?
你做人老母既責任咪要教你個仔囉

quote返你自己嗰句 未準備好真係唔好學人生仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞