如何成為”療癒系”KOL! Alicehaha開網店賣一套淘寶餐具承惠$500(6)

1001 回覆
85 Like 8 Dislike
佢嘅意思唔係話hagone將拍片放喺第一咩
佢穿羊水坐緊輪椅都仲要打卡
拍片仲緊要過生仔
好似亞歷山大老母咁
冇人講拍片有問題,係佢心態係咩都拍片行先,但做Youtuber唔等如要抓掀開肚皮乜都畀人睇,更莫講佢等生個陣個啲片都唔似係for自己紀錄,係似觀眾oriented咁。之後出個啲同BB嘅合照,都係自己角度最靚,忽略小朋友安全,呢個就係佢嘅問題!
咪就係 成鬼日話自己抑鬱好攰好辛苦
但就鬼死咁有精力全日拍vlog
把口就話俾自己俾BB一個紀錄 認真唔係諗住擺上網會花咁多時間拍片影相咩

利申 未生過仔唔知做人老母話自己攰會唔會唔休息掛住set機周圍拍
原來已經開到6 有堅持 push
拍片無問題, 日後睇返都開心
問題係由佢懷孕到生出嚟都係想教人咁款
然後所謂媽媽分享就係不停講自己幾偉大/個仔幾阻住自己/個仔有幾咁「得意」
鏡頭前扮曬充滿母愛 親力親為
鏡頭後咩都交曬畀工人同小熊貓做
自己就除左喂奶同拍垃圾片就當自己係育兒專家
maid
Yes madam
你表姐拍片有冇錢收先
蝦乾拍片有錢收有sponsor點睇?
唔通你認為蝦乾拍片係分享喜悅?
一陣又畀人話我哋過份解讀㗎喇
其實應該用多啲篇幅去講佢啊哥
佢自己做youtuber ,但有冇問過個仔想唔想做YouTuber ?佢鍾意俾哂自己既野人地睇,連自己個仔都唔放過,要拎埋出黎r sponsor ,我完全感覺唔到佢既母愛,只係不斷消費自己個生育過程同個仔。

同埋唔係話佢紀念唔得,但連個仔喊都唔理佢要拍埋條片咁就好有問題。
佢聲稱條片係想日後俾返個仔睇如果係嘅話點解要擺出黎?
最憎蝦乾成日以"為觀眾,為bb"為名
為自己先係實
條生產片所有嘅取鏡同問答好明顯係設計過 生之前已經同小熊貓講定要咁咁咁拍
bb先得兩個星期大就急不及待拍vlog~(佢自己喺片中話當時係出世後第二個星期日)
以前未有果陣兩個禮拜先出一條片
而家就一個禮拜一條片,明明湊仔咁忙反而出片密左
唔係想當個仔係搖錢樹係咩?
蝦乾....你kol生涯氣數已盡啦
除左個仔,你仲有咩賣點
繼續死唔斷氣咁真係好難睇
尷粗出埋d無內容又冗長嘅懶知性廢片
其實佢依家係都博自己做左人老母
再開拓自己廣告客路姐
見人地收sponsor收得咁過癮
但講真啊
佢呢個樣 又殘又老 想有客戶揾你都keep下丫大佬
啲條片呀相呀剩係講到自己幾咁偉大幾辛苦
我都明始終生左bb好多野會唔同左 但唔使成個怨婦咁
又sell埋自己產後抑鬱又盛 (喂所有老母都偉大架啦得你一個咩)
加埋呢樣 呢個格
又柒左單賣餐具
臨生都plan好哂條片點拍點拍 拍完先生得咁
個仔出世未滿月又推佢出黎揾食
咁撚癲咁急功近利 咁既形象邊有客戶敢揾你呀
咪係囉 個個KOL都話生完小朋友反而剪片慢咗/少咗,係得佢先兩星期變一星期,話唔係攞個仔嚟消費邊個信?
其實拍下個仔都冇乜嘢,重點係你個人本身就冇point 化妝煮嘢食奢侈品瑜珈冇樣叻,連生仔都已經大把媽媽片參考,連比較新嘅vivi cheung都有港安sponsor佢小朋友去打疫苖,人哋做緊四大都湊得個仔好好冇怨過,請問你有咩叻呢?
估唔到仙仙都有被揭穿假面具既一日
詳情請追痴線西
唔怪之得臭蝦之前都想撈返筆 可惜唔成功
大家有無為意 最近派pr化妝 護膚品禮物 唔見屎盤 蝦乾story post有禮物收
唔知佢地唔敢放story怕俾人追擊 定真係無禮物收呢
蝦乾係屋企撚住蝦毛食住花生笑到出唔聲
痴線西又搞到蝦乾無得賣耳環啦
Crossover 的耳環 可能又係抄返黎
我係佢就深潛 當無講過喇
以佢性格有野收仲唔post咩曬少陣會死ga
理鬼你追擊
所以根本同蝦乾fd得個班”KOL”都唔值得follow,同埋個個都自己買啲嘢返嚟賣賺viewers錢真係暫時比較可取係kiki&May件t-shirt,至少佢哋真係自己設計嘅嘢
呢個開新po可以加埋入整合
所以班kol嗰排sell咩product 我通常都唔會買
一來唔想啲品牌覺得佢地好有影響力
二來好既product唔洗人sell都會有人買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞