如何成為”療癒系”KOL! Alicehaha開網店賣一套淘寶餐具承惠$500(6)

1001 回覆
85 Like 8 Dislike
佢應該想講生產道路
痴線話畀全世界知自己個閪好長
蝦乾真係好黑人憎
生完仔仲日日post吸attention
第時個仔大實變阿歷山大老母
蝦乾個鼻越睇越大

睡前儀式
蝦毛你一定要順利咁成長
記得佢日日都寫日期
今日は8月16日です。
記得果時仲有人話佢經常文法都錯
佢老師都唔知咩學歷,教到咁都得...

利申:正經學左大半年都輕鬆已到pass N4....
hagone好忙㗎
學唔好有幾奇
每樣半桶水但扮專家就係蝦乾嘅專業
今次佢會同人分享自己睇左咩書 好學hagone
平時淘寶就話無貨死link
Sorry 㩒錯制 唔小心負皮咗
其實想問下簡單日文係咪真係可以自學唔難?
見大j都有講可以自學
自學唔難呀
我一開始喺YouTube到學 好多片可以睇住學 又有讀音+畫面 唔洗好似書咁冇讀音
Japanesepod101同日本語の森呢兩個channel都教得幾好
加油
多謝分享 得閒睇下試下先
蝦乾學咗四年日文都係得N4
仲要賴年紀大咗冇記性
搵唔到啱自己嘅讀書方法
真係好知性呀!!!
其實佢入唔到大學,就知佢個腦都唔叻得去邊
學language慢都正常
其實佢學咩都係半桶水然後裝備撚咁打飛機啫
書法 影相 整蛋糕 有邊樣係真係叻真係成功?
然之後學做生意又瞬間失敗咗
都唔明仲睇佢嘅人咩心態,講緊係根本冇資訊吸收到,睇嚟做乜

只係幾年時間 就由黃變藍

Should I got this蝦毛你想學英文就跟番老師學 你呀媽啲英文應該係跟中文老師學
仲要講緊佢先前冇咩野做勁得閒,suppose已經多人好多時間去鑽研去練習,咁先不解
原來學左4年架啦 我啲同學仲有啲年紀大過佢 都考左N2啦
蝦姐話佢好自豪自己去日本可以講日文
因為可以威畀佢個小熊貓睇喎
唔講以後佢日文好流利 原來N4喳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞