Fujifilm討論區 (23) 記得唔好買錯鏡

1001 回覆
6 Like 0 Dislike

呢支35.4正啊,35/2啱啱出既時候貴過35.4八百蚊,我有個fd入左支35/2,點知過左一年半之後35.4不跌反升,佢而家就真係喊都無謂

同埋光圈大一級就係大一級,晚上見真章

利申35.4開心使用中

其實真係好好用

f1.4 可以影得埋好多不過要收光圈
唔記得既就用f2 個枝算

放比我啦
F2太利 放左

係都放俾我先!!!

周街都搵唔到呀頂 話說有無更新過鏡頭 ?

35F2咪就係更新版囉

利申35.4開心使用中

其實真係好好用

放比我啦
F2太利 放左

係都放俾我先!!!

35F2咪就係更新版囉

唔係呀 我意思指firmware

呢支35.4正啊,35/2啱啱出既時候貴過35.4八百蚊,我有個fd入左支35/2,點知過左一年半之後35.4不跌反升,佢而家就真係喊都無謂

利申35.4開心使用中

其實真係好好用

放比我啦
F2太利 放左

係都放俾我先!!!

我一個月前問肥肥花 35.4$34xx 大把貨

利申35.4開心使用中

其實真係好好用

放比我啦
F2太利 放左

係都放俾我先!!!

道道都話無貨呀 前幾日先問完
有啲想放35.4入35/2
新手用唔掂對焦慢

同埋睇下架仔d相
http://photohito.com/lens/brands/fujifilm/
真係35.4最多人用
有佢味道係到 你唔岩我同你收左佢

其實真係好好用

放比我啦
F2太利 放左

係都放俾我先!!!

可能師兄唔好彩 咁岩我買35 f2果排
35.4好多貨

放比我啦
F2太利 放左

係都放俾我先!!!

35.4好多貨

星際全層無貨 永成賣4400

gimmick嘢姐 不過喺腳嗰陣用mon嚟揀focus area係幾方便 唔洗下下㩒制

touch shot我就真係未用過

用腳影相咁重口味

上面位師兄o既做法就係正確使用touch mon
你之前講自己touch 一野就影,呢種就係touch shot.
好易唔中焦.分清楚未?仲有,人地講緊係落腳架,
唔係用對腳夾住黎影.其實你真唔知定扮傻?
我開始覺得你會唔會係果位乜sir 分身.
正常人係唔會咁答

合理推斷:隻含撚貓唱左富士咁多年其實就係為製造輿論,令富士降價然後自己低價入手,點知柒左買錯kit set,就唯有用另一種人格融入富士post

定係想人唔買sony?

佢似係想人討厭sony用家多d喎

新手乜都唔識問下嘢都畀人屈

你地熟手睇我d問題可能好戇鳩
不過我啱啱由iphone轉相機影相
好多野都唔識
之前影相都係影完加個港女filter或者用vsco笠個filter就算
我係真心想學影相架
不過對相機知識真係得好少
我認我未得閒睇新手教學 說明書都淨係少少
但到後來我都少左問/唔敢問戇鳩野啦
算啦 以後唔再入黎唔再問

含撚貓死全家

你有時又真係幾戇鳩嘅
不過一眾巴打都相當有同情心

放比我啦
F2太利 放左

係都放俾我先!!!

35.4好多貨

$2200 入手35.4
如何做到 二手? 仲平過35 f2
如何做到 二手? 仲平過35 f2

上年9月既事
好耐冇入黎
想問下有冇啲網站係專睇其他人作品
但可以睇埋張相既spec ?
想睇多啲數據 自己影個時都順手啲
好耐冇入黎

http://photohito.com/lens/brands/fujifilm/
我岩岩先post左
好耐冇入黎

我岩岩先post左

多謝 已bookmark

放比我啦
F2太利 放左

係都放俾我先!!!

35.4好多貨

而家百記有得訂喎
一日就有貨

利申剛剛訂左

係都放俾我先!!!

35.4好多貨

而家百記有得訂喎
一日就有貨

利申剛剛訂左

咩價位
巴打
小弟有個白痴問題
就係我部機係xa-2 我想用wifi 連手機
跟住係手機到控制部相機
要點先做到定係唔支援
另外想買支廣角影人 國產都得 最緊要有自動對焦支鏡

35.4好多貨

而家百記有得訂喎
一日就有貨

利申剛剛訂左

咩價位

3290 apm百記
想問問玩手動鏡巴打
岩岩枝wesley 35mm到左手,試鏡較左去對焦M mode, 但點解禁快門無反應?
完全影唔到相
想問問玩手動鏡巴打
岩岩枝wesley 35mm到左手,試鏡較左去對焦M mode, 但點解禁快門無反應?
完全影唔到相

入menu較返
巴打
小弟有個白痴問題
跟住係手機到控制部相機
要點先做到定係唔支援

裝fujifilm camera remote
之後自己研究啦

35.4好多貨

而家百記有得訂喎
一日就有貨

利申剛剛訂左

咩價位

3290 apm百記

仆街 有少少忍唔住
FUJI POST既人都係邪惡既

35.4好多貨

而家百記有得訂喎
一日就有貨

利申剛剛訂左

咩價位

3290 apm百記

仆街 有少少忍唔住
FUJI POST既人都係邪惡既

十分認同
我今日都訂左35 f/2
巴打
小弟有個白痴問題
跟住係手機到控制部相機
要點先做到定係唔支援

裝fujifilm camera remote
之後自己研究啦

試過好似唔得唔知定自己問題
傳相哥時先開到wifi 平時好似唔得 定要用wifi 卡

最後都係入埋支16.4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞