Fujifilm討論區 (23) 記得唔好買錯鏡

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
筆直: $6000左右

XT10 定 X100T 好

好難決定
岩岩買左條peak design slide

會唔會太粗啊

其實slide lite夠做
但我有支50-140 slide會安全啲

我都拎過slide上手
始終同無反嘅size唔夾

我都買左slide lite 巴打買幾錢?

lite版可能平D呢 我lite 380

邊度有得買?

星際頂樓 c-Sxxxx
考慮轉會中,上次去四寶買野,有個客買Fuji鏡,睇左好幾支都話好多塵,老闆話Fuji係咁...其實係咪?

你個名

忍痛轉會.

O記唔好用咩?
考慮轉會中,上次去四寶買野,有個客買Fuji鏡,睇左好幾支都話好多塵,老闆話Fuji係咁...其實係咪?

你個名

忍痛轉會.

O記唔好用咩?

m43啲鏡其實支支都好高質

好難決定

如果買XT10你會配咩鏡?
之後仲有冇資金去投資鏡頭?
fuji好似好少2手鏡咁
上dcfever search 10-24 得一支 仲要賣$5100
fuji好似好少2手鏡咁
上dcfever search 10-24 得一支 仲要賣$5100

前幾年都仲算交投活躍,近期真係好少鏡放出黎。

你個名

忍痛轉會.

O記唔好用咩?

其實O記係幾好用...自己身痕姐

你個名

忍痛轉會.

O記唔好用咩?

m43啲鏡其實支支都好高質

不能同意更多 但我花心

其實slide lite夠做
但我有支50-140 slide會安全啲

我都拎過slide上手
始終同無反嘅size唔夾

我都買左slide lite 巴打買幾錢?

lite版可能平D呢 我lite 380

邊度有得買?

星際頂樓 c-Sxxxx

唔該曬 聽日去買

好難決定

X10T 應該玩住kit1855先 等做pt儲到錢再買35.4
X100T 就係防止自己入坑既選擇
窮撚係咪唔應該玩相機

好難決定

X10T 應該玩住kit1855先 等做pt儲到錢再買35.4
X100T 就係防止自己入坑既選擇
窮撚係咪唔應該玩相機

XT10
入左XT-20 18-55kit
想問下較光圈係咪要係支鏡度轉,個前輪盤唔係都較到架咩?
同埋有冇得set用輪盤較ISO?

睇說明書。

睇說明書。

光圈問題可以答嘅
鏡有光圈環就只可以喺鏡較 無光圈環先可以喺機身較 ISO嗰條問題就自己睇說明書啦

睇說明書。

光圈問題可以答嘅
鏡有光圈環就只可以喺鏡較 無光圈環先可以喺機身較 ISO嗰條問題就自己睇說明書啦

我睇晒成本啦
淨係可以set㩒個轉盤就彈個ISO表出黎較,有冇得直接轉個盤較?
點睇?

睇說明書。

光圈問題可以答嘅

我睇晒成本啦
淨係可以set㩒個轉盤就彈個ISO表出黎較,有冇得直接轉個盤較?

無啊 要就買XT2
點睇?

點睇?

用咩機,死黑
錢就比足 影相就比得一半
肯定用富士
點睇?

用咩機,死黑
肯定用富士

自膠
原來係用sorry機影
點睇?

用咩機,死黑
肯定用富士

自膠
原來係用sorry機影

啲黑一啲都唔黑
點睇?

用咩機,死黑
肯定用富士

自膠
原來係用sorry機影

啲黑一啲都唔黑

邊個咁大整古
肯定係老屈
有咩證據係sorry機影,肯定係用富賤影
點睇?

用咩機,死黑
肯定用富士

自膠
原來係用sorry機影

啲黑一啲都唔黑

咩呀... 咁多忍者你都睇唔到?
去驗下眼好喎
第一頁啲Setting係咪咩機都啱用 X-E2留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞