Fujifilm討論區 (23) 記得唔好買錯鏡

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
依家去屌18 55 水貨2千2
是否不智

1855?

kit 個枝

你本身有咩鏡?
是否不智

1855?

kit 個枝

你本身有咩鏡?

岩岩canon 轉過來
得枝35f2 又冇mount
是否不智

1855?

kit 個枝

你本身有咩鏡?

岩岩canon 轉過來

可能買mount仲抵
btw 我嗰陣買都諗過唔要kit 要支35f2
是否不智

1855?

kit 個枝

你本身有咩鏡?

岩岩canon 轉過來

可能買mount仲抵

買咗了 始終旅行有用
是否不智

1855?

kit 個枝

你本身有咩鏡?

岩岩canon 轉過來

可能買mount仲抵

買咗了 始終旅行有用

1855係幾高質
我想問,新手3000-4500有咩Model岩新手人門級用

二手xt10

有冇一手 For旅行用

等高手解答

why don't use iphone?
4000太少
建議加一倍budget 上xt20 $8xxx

btw唔好貪平,支kit用1855會好啲

唔好$79xx買16-50

屌你好彩我有追post

淘寶手柄七十幾蚊
各位巴打,嚟緊我會入部xt1 (2手)
但唔想買原廠鏡,有啲貴
同埋其實我留意左fuji好耐,因為好似可以插好多手動/老鏡
唔知咁多位巴打有冇咩抵玩手動鏡推介
但唔想買原廠鏡,有啲貴

咁樣玩嘅sony仲好喇
但唔想買原廠鏡,有啲貴

咁樣玩嘅sony仲好喇

唔玩原廠鏡玩原廠色做咩玩富士
但唔想買原廠鏡,有啲貴

咁樣玩嘅sony仲好喇

下 你地咁講我仲買唔買淘寶wxxxxx 嗰枝35mm好
但唔想買原廠鏡,有啲貴

咁樣玩嘅sony仲好喇

原廠鏡真係咁大因素?

有冇多支鏡頭可以換黎試試?

如果冇,如果有friend用x series,就同佢互換鏡頭黎試下

另外,你張相個對焦點係邊個位,張相好似out focus?
你部機對焦方面有冇問題?

無多過鏡頭呀。。。
呢一張我較翻係中間了
影呢張之前我就較過左同右 之後一較翻中間就出事了

有霞氣咁款既 搞電筒照下支鏡啦
再睇下cmos 有無花啦
天氣濕呀 無防潮箱開多啲抽濕機啦

買左幾日咋 一陣翻去睇下thx
另外有無咩防潮箱推介

一個密封膠箱加防潮珠(我自己就放清滿個箱底)
牌子唔記得
另外你睇下鏡頭面會唔會有油漬,有啲似霞氣或者油漬

岩岩試左 又好似無事了
但唔想買原廠鏡,有啲貴

咁樣玩嘅sony仲好喇

不過其實本身用緊d700,淨機都1kg, 想轉好耐比較之下嘅結論係如果轉就xt1

如果冇,如果有friend用x series,就同佢互換鏡頭黎試下

另外,你張相個對焦點係邊個位,張相好似out focus?
你部機對焦方面有冇問題?

無多過鏡頭呀。。。
呢一張我較翻係中間了
影呢張之前我就較過左同右 之後一較翻中間就出事了

有霞氣咁款既 搞電筒照下支鏡啦
再睇下cmos 有無花啦
天氣濕呀 無防潮箱開多啲抽濕機啦

買左幾日咋 一陣翻去睇下thx
另外有無咩防潮箱推介

一個密封膠箱加防潮珠(我自己就放清滿個箱底)
牌子唔記得
另外你睇下鏡頭面會唔會有油漬,有啲似霞氣或者油漬

岩岩試左 又好似無事了

咁樣係霞氣姐
但唔想買原廠鏡,有啲貴

咁樣玩嘅sony仲好喇

我就見到支wesley
其實貓sir都幾cute
你地唔好恰佢啦
利申貓蛇打手
你地唔好恰佢啦
利申貓蛇打手

你係咪想單機?
終於試左xt2
用xf35f2 追焦快過35.4 好多

另外xt20 追焦明顯慢過xt2

機身個價差接近一個double
唔有返咁上下差距 點叫flagship啊大佬
你地唔好恰佢啦
利申貓蛇打手

你係咪想單機?

唔巧呀大人
你地唔好恰佢啦
利申貓蛇打手

你係咪想單機?

條on9仔
Show blocked user
終於試左xt2

有評測睇
個膽差唔多咋喎,以為係mij同mic分別
但唔想買原廠鏡,有啲貴

咁樣玩嘅sony仲好喇

買啦,3百幾人仔
終於試左xt2

有評測睇
個膽差唔多咋喎,以為係mij同mic分別

90% of xt2 but 50% of the price
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞