Fujifilm討論區 (23) 記得唔好買錯鏡

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
16有大光圈
10-24夠wide Ois 但光圈得f4
好難揀

晏啲出旺角睇1024

等報價

等好消息x2

蘇寧報價59xx
岩岩買左條peak design slide
有無爸打玩過x-a10? 老母想買黎去旅行用 , 定唔好煩買xt20好
16有大光圈
好難揀

晏啲出旺角睇1024

等報價

等好消息x2

蘇寧報價59xx

好貴
有冇巴打用Samyang 12mm?
二千幾好似冇咁赤。
16有大光圈
好難揀

晏啲出旺角睇1024

等報價

等好消息x2

蘇寧報價59xx

price話$6200
狗衝呀,好撚平

會唔會太粗啊

會唔會太粗啊

其實slide lite夠做
但我有支50-140 slide會安全啲

會唔會太粗啊

我都拎過slide上手
始終同無反嘅size唔夾
16有大光圈
好難揀

晏啲出旺角睇1024

等報價

等好消息x2

蘇寧報價59xx

好貴
有冇巴打用Samyang 12mm?
二千幾好似冇咁赤。

開心使用
呢個價唔會有好高期望
希望到時Fuji出個支8-12mm個陣就放走呢支
並儲夠銀彈買呢支ultra wide zoom lens

無睇上面個巴打個報價
肥花6050買左

無睇上面個巴打個報價
肥花6050買左

買鏡莫回頭 回左眼淚流
岩岩賣鬼左支nikon 10-24
應該短期會買埋支10-24
新手買咗部xt20 想學time lapse
發現有內建計時器唔使買相機缐
但影緊個時轉唔到ISO
使唔使買返個外置?

2樣嘢好似無咩關係

你用kit影?

係啊 但用m mode 好難
第一次玩寶光影影下完全唔夠

因為內建計時器可以調校光圈同快門速度
但因為出唔到menu 調教唔到ISO
如果用外置唔係會教到到咩?
部xt1 無啦啦個開關制好撚實 有無巴打識過?

無睇上面個巴打個報價
肥花6050買左

買鏡莫回頭 回左眼淚流

會唔會太粗啊

我都拎過slide上手

我都買左slide lite 巴打買幾錢?
500蚊
科卓

會唔會太粗啊

我都拎過slide上手

會唔會太粗啊

我都拎過slide上手

lite版可能平D呢 我lite 380

會唔會太粗啊

我都拎過slide上手

lite版可能平D呢 我lite 380

邊度有得買?
本身用開d610,但係睇睇下有d中意fuji 啲色 出部二手xe-1加淘寶wesley 35mm跟身 唔知買唔買得過呢 Budget真係好少 真係二千左右
考慮轉會中,上次去四寶買野,有個客買Fuji鏡,睇左好幾支都話好多塵,老闆話Fuji係咁...其實係咪?
考慮轉會中,上次去四寶買野,有個客買Fuji鏡,睇左好幾支都話好多塵,老闆話Fuji係咁...其實係咪?

你個名

未遇過

你個名

忍痛轉會.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞